Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
floating-krystall-hotel-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Aurora honeymoon

Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht, staat bij velen op de bucket list. Als uitverkorene heb ik dit natuurverschijnsel dik een jaar geleden mogen bewonderen in het hoge noorden van Noorwegen. Het lichtspektakel krijgt een nieuwe dimensie, en wel in december 2016.

floating-krystall-hotel-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Koen Olthuis, architect en oprichter van Dutch Docklands, is het brein achter The Krystall: een drijvend 5-sterren hotel in de wateren van Noorwegen. Na het idee van The Greenstar, een stervormig, drijvend hotel bij de Malediven, richtte Olthuis zijn pijlen op een van de mooiste plekken op aarde. Net buiten de kust van Tromsø opent eind volgend jaar een drijvende sneeuwvlok zijn deuren met 86 hotelkamers die uiteraard winters en wonderlijk aandoen, verschillende vergaderzalen en wellness voorzieningen. Bovendien is het luxueuze hotel zo ontworpen dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van glas, wat de wereldse gasten een onvergetelijke once-in-a-lifetime experience zal bezorgen: het noorderlicht ervaren vanuit bed!

Behalve zijn belangstelling voor design ontfermt Olthuis zich met zijn initiatieven wel degelijk om het maatschappelijke belang van global warming. Volgens hem moeten we het water niet bestrijden, maar zullen we moeten leren leven met het water om ons heen. En wat is nu een mooiere manier om dit te doen dan óp onze blauwe frenemy itself, grenzend aan het betoverende Noorwegen, vergezeld door een geliefde in een royaal bed, en bovenal omgeven door het oogverblindende en onvergetelijke noorderlicht… I’m sold!

floating-krystall-hotel-daily-cappuccino-lifestyle-blog

5 comments on “Aurora honeymoon

  1. Geniaal dit Eef! Die komt op m’n bucketlist

  2. i,m sold to.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *