mountain running - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

[VIDEO] Mountain Running

Zoals je misschien al weet verblijft een deel van de redactie van Daily Cappuccino momenteel in Kaapstad voor een paar maanden. De omgeving van Kaapstad biedt een surplus aan outdoor sport mogelijkheden. Wie geïnspireerd wil raken door watersport en bergsport is hier dan ook aan het juiste adres. Maar ook voor meer traditionele sporten als golf zijn hier uitstekende faciliteiten. Collega redacteur Chrisje de Vries schreef eerder al over de golfsport in Zuid-Afrika. Om je af en toe uit de Nederlandse winterkou te halen kun je de komende tijd een aantal korte filmpjes verwachten van mogelijke sportactiviteiten in deze regio.

Tafelberg en Lions Head
De Tafelberg is onlangs verkozen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Echter, voor avonturiers is de naastgelegen Lions Head peak een zeker zo’n spannende berg om te bedwingen. De naam zegt het al. De rotsachtige top heeft de vorm van een leeuwenkop. Als je rond zonsopgang of zonsondergang de berg bedwingt wordt je beloont met magische plaatjes van Tafelberg National park en de Atlantische Oceaan.

Runners high
Mountain running kent zijn oorsprong in Engeland, en is in veel bergachtige landen als Zuid-Afrika een populaire sport. Deze inspanning vergt echter een extreem groot uithoudingsvermogen. Niet even iets wat je doet voor je naar je werk gaat. Afgelopen week gebruikte we genoemde Lions Head voor het maken van een filmpje over Mountain Running. Het bleek een ware beproeving te zijn maar op de top was het de inspanning helemaal waard (wat een uitzicht!). Als kers op de taart werd ik de rest van de dag getrakteerd op een heerlijke runners high.

Lees ook:  Getest: de keramische sportswear van Odlo

2 comments on “[VIDEO] Mountain Running

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *