Le Grand Massif - Winters reisverslag - O'neill - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

[VIDEO] Le Grand Massif

Vorige maand vertrok Daily Cappuccino naar de Franse Alpen voor een winters reisverslag. In de Franse Alpen, op amper één uur rijden van Genève ligt het ski gebied Le Grand Massif, met als meest bekende dorp Flaine. Aanvankelijk vielen de weerberichten een beetje tegen; groene weides werden er voorspeld. Gelukkig besloten de weergoden nog net op tijd een dik pak maagdelijk witte sneeuw over het skigebied te strooien. Lees hier ons reisverslag met tips, tricks én images!

’Vijftienduizend gestranden wintersporters’
Waar de weergoden jammerlijk geen rekening mee gehouden hadden was dat half Nederland op het idee gekomen was om naar de Alpen af te reizen. Dus na een barre toch van 16 uur kwamen we eindelijk aan in het skioord. De volgende ochtend kwamen we er achter dat dit niet door iedereen gelukt was. ’Vijftienduizend gestranden wintersporters’ stond er in de kranten te lezen.

Weer even aan de techniek werken.
‘ You can never taste the sweet unless you’ve tasted the sour’ luidt een Engels gezegde. Met een dik pak van 40cm nieuwe sneeuw en een strak blauwe lucht waren het de volgende dag dan ook ideale omstandigheden. Ideale omstandigheden om er eens lekker in te komen. Blauwe pistes zijn er genoeg in Frankrijk. Breed, gelijkmatig en goed onderhouden. Perfect om de juiste techniek weer op te pakken.

Le Grand Massif - Winters reisverslag - O'neill - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

‘Flaine du soleil’
Het bloed kroop echter al snel waar het niet gaan kan. De adrenaline moest stromen. En daarvoor ben je toch echt het beste uit in Flaine, één van de 5 gebieden die onder Le Grand Massif vallen. Meer zwarte pistes, meer off-piste mogelijkheden maar toch nog altijd geschikt voor de gemiddelde skiër. Flaine ligt daarbij in een vallei waar de zon veel schijnt en tja.. daar zijn wij Hollanders ook niet vies van.

Lees ook:  Van middeleeuws tot modern; op naar de Hanzesteden

Warm aankleden!
In het skigebied zijn jammer genoeg nog enkele trage en koude skiliften. Waar je in Oostenrijk vaak van een verwarmd zitvlak en warmtekap bediend wordt hoef je daar in Frankrijk nog niet op te rekenen. Gelukkig zorgde O’Neill ervoor dat we vrij van bevriezingsverschijnselen bleven. Zo konden we heel de week het maximale uit onze liftkaart halen. Wat ook wel mag. Voor een zesdaagse skipas wordt er namelijk maar liefst 231 euro van je bankrekening afgeschreven.

Le Grand Massif - Winters reisverslag - O'neill - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Le Grand Massif - Winters reisverslag - O'neill - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Maar het moet gezegd… het was het geld zeker waard. Ben je van plan ook naar Le Grand Massif te gaan, lees voordat je afreist dan nog even de volgende tips:

Tip 1:
Zaterdag is een typische wisseldag. Mensen gaan naar huis en een nieuwe ‘tsunami’ van mensen gaat richting de Alpen. Zorg ervoor dat je deze mensen vóór bent. Door ’s nachts al vanuit Nederland te vertrekken kan je de reistijd vaak flink verkorten.

Tip 2:
De meeste ongelukken gebeuren op de eerste dagen van je vakantie. Botbreuken of verdraaiingen. Genoeg Nederlanders die er al over kunnen meepraaten. Gebruik de eerste dag de blauwe pistes om aan je techniek te werken en de juiste schwung te pakken te krijgen.

Tip 3:
Deze tip is meer een waarschuwing voor de gevorderde skiër. In Flaine kan je redelijk off-piste skiën. Doe dit echter niet in het centrale gedeelte van de kom. Het skigebied ligt in een soort van halve kom. Het ziet er aantrekkelijk uit, maar het zit vol met diepe rotsspleten. Gevaarlijk!!! Aan de randen van de kom kun je gelukkig wel van de piste af.

Lees ook:  5 x bespaartips voor op vakantie

 

1 comment on “[VIDEO] Le Grand Massif

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *