Rail away - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sail or rail away!

Wie van plan is een (city) trip te plannen, gaat al snel op zoek naar een vlucht. Logisch ook, je bent met een vliegtuig zo op de plaats van je bestemming, het kost (over het algemeen) niet heel veel en je weet wat je kan verwachten. Maar het is minstens zo leuk om de reis ook echt onderdeel van je vakantie te laten zijn. Elke keer als ik weer kijk naar een aflevering van Rail Away, besef ik opnieuw hoe mooi en leuk het is om met de trein in Europa op vakantie te gaan. Het landschap dat aan je voorbij trekt, de mensen die je ontmoet, het geluid en gevoel van de rijdende trein… Daar kan geen vliegtuig tegenop. Vanzelfsprekend duurt zo’n reis een stuk langer maar, als ik voor mijzelf spreek, de vakantie begint wel al echt zodra je jouw treincoupé in stapt…

Hetzelfde geldt voor een boot. Vorig jaar besloot ik bijvoorbeeld naar London te gaan. En toen dacht ik al snel; waarom niet de oversteek met de boot maken! Het was voor mij de eerste keer dat ik zowel op een boot overnachtte als dat ik in Engeland kwam. Erg tof en zeker een aanrader om dan met de boot te gaan. Ideaal was dat een treinticket naar London inbegrepen was. Binnen no time ben je in het centrum van London daardoor.

Sail away - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Opvallend is dat veel mensen niet eens weten dat je op deze makkelijk en leuke manier in Groot-Brittannie kan geraken. En: het is zeker niet enkel aan ‘bejaarden’ voor gehouden, dat is een stigma dat een bootreis toch helaas vaak heeft. Want ben je juist op zoek naar wat meer actie en van plan om meer de binnenlanden van Engeland, Schotland of Wales te verkennen? Dan is het natuurlijk super praktisch dat je eigen auto mee kan nemen op de ferry reis én dat je vooral je eigen weg kan gaan.

Lees ook:  10 x boekentips voor deze zomer

Sail of rail away kortom!

0 comments on “Sail or rail away!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *