opel adam glam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Rij-impressie Opel Adam Glam

Al vaker schreven we over Opel op Daily Cappuccino; recent nog over de samenwerking tussen Opel (Adam Rocks) en webshop Modemusthaves. De ontwerpers van de Opel Adam hebben zeker niet stil gezeten en zijn slim aan de slag gegaan, er zijn namelijk drie moods samengesteld met elk hun eigen karakter, te weten de Adam Jam (krachtig/funky), de Adam Slam (sportief/brutaal) en de Adam Glam (elegant/stijlvol). De Adam Rocks is vervolgens wat je noemt de stoere stads-crossover.

Wij waren benieuwd naar deze compacte hatchback en testten vorige maand de stijlvolle Adam Glam in de opvallende kleur Arden Blue. Je voelt je gelijk een stijlicoon als je jezelf in deze auto neervlijt. Je wordt omringd door de nieuwste snufjes, mooie bekleding, een haast panoramisch aanvoelend uitzicht, 7 speakers (de radio ging dan ook meteen op standje luid, dat snappen jullie) én een heuse sterrenhemel… Yep, in het dak zijn namelijk lampjes verwerkt, die de donkere, winterse dagen dat je jezelf op de weg moet begeven toch wat gezelligheid en warmte geven.

Je kan overigens jouw Opel Adam Glam helemaal personaliseren zoals jij dat wilt. Zo heb je voor het interieur en de stoelen de keuze uit een groot aantal kleuren en materialen. Kies je ook nog voor Chrome Pack dan voeg je nog wat extra bling-bling toe aan je bolide. Meer glam kan het niet worden haast… Wat ik zelf erg fijn vond was het Electronic Climate Control (ECC) wat ervoor zorgt dat het in de auto automatisch zo warm of koud wordt als je wilt. Mooi milieubewust extraatje is ook nog de (optionele) LED-dagrijverlichting.

Lees ook:  Deze Formule 1 circuits moet je bezoeken!

opel adam glam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

opel adam glam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Grootste minpunt van de auto is eigenlijk dat ie lekker rijdt… te lekker. Het rijden voelt namelijk zo smooth aan, dat je al sneller harder rijdt dan de bedoeling. Oppassen geblazen dus! Daarnaast is de achterbank toch wel erg krap. Met z’n vieren in de auto zitten is niet een heel plezierige aangelegenheid daardoor en al helemaal niet als je boven de 1.75 m bent. Anoniem rondrijden is er daarnaast ook niet bij, want aandacht krijg je zeker als je met Glam aan het rondtoeren bent. Leuk detail om te vertellen is dat ik in december de Opel Adam Glam mee had naar de Ijhallen, alwaar ik een kraam had. De auto stond achter mijn kraam geparkeerd (geen overbodige luxe die dag, want man, wat was het koud en man, wat was ik blij met de ECG!) en het was opvallend hoeveel mensen geinteresseerd vroegen en keken naar de Opel.

opel adam glam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wil je kortom graag gezien worden én zit je graag en veel in een auto, dan is de Opel Adam Glam zeker een ideale auto. Een tof autootje met een glamorous uiterlijk, maar zónder sterallures. Wel even sparen, want goedkoop (prijzen liggen rond de €20.000,-) is ie niet…

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Rij-impressie Opel Adam Glam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *