Fat Bike - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Fat Bike

Sneeuw in Nederland betekent ook dat je je fiets wel even in de schuur kan parkeren; het is geen pretje om je dan met je Hollandse fiets op de gladde wegen te bewegen. Een zogenaamde ‘fat bike’ is op zulke momenten zeker een uitkomst.

Fat Bike - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een fat what?
Een fat bike heeft haar naam te danken aan de grotere wielen en banden. Deze kenmerken én de lage bandenspanning zorgen ervoor dat fietsers maximale grip hebben op ‘zachte’ oppervlakken zoals paden en trails bedenkt met sneeuw, maar ook op ijs en berghellingen. Vanzelfsprekend zijn deze mountainbikes vooral in trek bij bikers die wel van een beetje extreme sporting houden. De dikke banden toveren onberijdbare terreinen namelijk om in een ware speeltuin. Mountainbikers die extreem willen gaan, gaan dan ook ‘freeriden’ door de bossen op de berghellingen. Minder ervaren bikers of families pakken de paden rondom het dorp.

Fat Bike - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Fat bike experience
Lijkt het je wel wat om een keer een fat bike te ervaren maar wil je niet gelijk zo’n fiets aanschaffen? Doe dan een keer mee met de zogenaamde ‘fat bike experience’. Lola Bikes & Coffee in Den Haag organiseert elke zondag genoemde experience. Voor meer info over deze toffe zondagochtend-activiteit ga je naar hun website.

Lees ook:  Sporten op kunstgras, dit moet je weten
Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Fat Bike

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *