dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-09

Duivelse koffie

Cold brew koffie? Volgens de overlevering een Nederlandse ontdekking. Met de hulp van zwaartekracht en gewoon koud water laat je de tijd zijn werk doen. Dat is volgens Dutch Lab, overigens een Koreaans bedrijf, de manier om de perfecte kop koffie te brouwen. Ze zeggen zelfs dat je je koffie het best gewoon ’s nachts kunt laten rijpen. Het proces duurt zolang om dat ze werken met verschillende reservoirs en speciaal ontworpen kleppen die water en koffie op een zodanige manier met elkaar vermengen dat het resultaat het goddelijke benadert. Geen bittere oliën of ongewenste bijsmaken dus. Als je echter geen zin hebt in een kouwe bak, warm je je koffie aan het eind van het proces op met stoom.

dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-09 dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-02

Niet even een cupje in de Nespresso of een druk op de knop. Koffie is kunst en dat moet je apparaat – moet ik zeggen object –natuurlijk ook uitstralen. En ik kan je beloven dat doet Dutch Lab. Hun ingenieuze apparaten zijn regelrechte staaltjes ambacht en kunstnijverheid. Inspiratiebronnen uit de architectuur zorgden eerder al voor een overweldigend effect. Zo creëerden ze al een machine die grote gelijkenis met de Eiffeltoren vertoonde. De laatste aanwinst is echter geïnspireerd op een fantasiewereld ‘AKMA’, het Koreaanse woord voor duivel. Die inspiratiebron geeft het apparaat een bruut bijna onheilspellend uiterlijk. Ben jij klaar voor koffie waarvan de rillingen je op verschillende manier over de rug lopen?

dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-07 dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-01dutch-lab-akma-devil-steampunk-coffee-machine-supervillains-designboom-08

Lees ook:  De lekkerste toetjes van Las Vegas

0 comments on “Duivelse koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *