Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Duits in een ketelhuis - Oberland Groningen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Duits in een ketelhuis

Waar de beats vanaf het Ebbingekwartier in Groningen, tevens mijn achtertuin, slechts een paar weken geleden nog door mijn studiootje klonken, is de rust nu wedergekeerd op de thuishaven van de lokale acts tijdens Eurosonic Noorderslag.

Vergelijkbaar met de Westergasfabriek, heeft het voormalige gasfabriekterrein in Groningen een industrieel en hip uiterlijk. Het Ebbingekwartier omvat een stadsstrand, speelweide en evenemententerrein, en is een trekpleister voor de alternatieve scene: diverse graffitiplekken en skatevoorzieningen huizen hier. Centraal op het terrein staat een statig en tegelijkertijd schattig, oud ketelhuis. Bijna een jaar geleden werden de Groningse stadjers en studenten getuige van een origineel concept, namelijk Duits in een ketelhuis!

Onder de naam Oberland worden Duits georiënteerde Speisen bereid en geserveerd. Getriggerd door de Flammkuchen en welbefaamde Milchkaffee, kon ik als food chaser niet achterblijven en ging ik voor een zondagse lunch. Voor iedereen wat wils: de kaart biedt Bratwurst mit Kartoffelsalat voor de oerduitser, Strammer Max voor de kroegtijgers die de voorgaande nacht nét iets te diep in het glaasje hebben gekeken, Kastanien-Pilz Auflauf voor de vegetariërs onder ons, Flammkuchen voor jong en oud, maar ook voor een Butterstulle (lees: de bekende Duitse zuurdesem boterham) met Nutella of een Brezel-tussendoortje kun je hier terecht. Bovendien voorziet dit sfeervol functionele split-level restaurant ook in Frühstück en diverse hoofdgerechten.

JAN Magazine bekroonde Oberland al tot één van de vijf leukste restaurants van Groningen, en op basis van mijn lunchproeverij kan ik niet anders dan dit beamen. Logistiek pluspuntje is dat deze hotspot ook voor ommelanders meer dan makkelijk bereikbaar is. Met een parkeergarage onder de grond, zit men gerust op de kont.

Oberland
Langestraat 66, Groningen
Website: www.oberland.nl

Duits in een ketelhuis - Oberland Groningen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Duits in een ketelhuis - Oberland Groningen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo credits: Mark Sekuur – www.primafocus.nl

6 comments on “Duits in een ketelhuis

  1. Ik ben helemaal weg van Duitsland, de taal, het eten, de cultuur. Ik heb al een cursus Duits gedaan. En heb natuurlijk ook Duitse kookboeken. Het is jammer dat het zo ver weg is anders had ik zeker een keer komen eten. Misschien als ik een keer een weekendje weg ben. Want ja op vakantie ga ik natuurlijk in Duitsland. Meestal het Zwarte woud, dat is zo prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *