Digitaal detoxen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Digitaal detoxen

Zodra je in het buitenland bent merk je weer hoe afhankelijk je bent van je internet abonnement. Met name voor online junkies als ik. Niet raar natuurlijk; zowaar mijn hele business valt of staat met een goede internet connectie (Stijlmeisje en Daily Cappuccino…). Maar ik vind het zelf ook wel vaak confronterend te merken hoe verwend ik ben in Nederland met internet dat haast overal super-snel is. Onze westerse internet-standaarden liggen nogal hoog daardoor. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld in India en daar moest ik echt afkicken van het niet altijd online kunnen zijn. En ‘super-fast’ internet is in India zeker niet super-fast…

Om die reden vind ik het digitaal detoxen dat je de laatste jaren ziet opkomen erg interessant. Hup… even die digitale stekker eruit en echt offline bijkomen. Ik ging daarom op zoek naar de meest bijzonder plekken voor een dergelijke digitale detox:

Unplugged Weekend
Gelegen in het hart van het Brecon Beacons National Park in Wales, worden festival-like weekends georganiseerd om phone-addicts weer te connecten met het ‘echte’ leven. Een Unplugged Weekend kent een beetje dat ouderwetse op-kamp-gaan-gevoel en is bedoelt om mensen te helpen afkicken van hun mobiele verslaving en de natuur the (her)ontdekken. Voor 199 pond garanderen ze je dat tijdens dit weekend je wordt afgeholpen van je digitale demonen…

Digitale survival kit
Hotel The Westin in Dublin biedt een Digital Detox Package aan voor haar gasten. In dit pakket (dat €175,- pp kost) zit onder meer een overnachting, ontbijt, massage op je kamer en een Detox Survival Kit met daarin een wandelkaart, een krant, een ontspannende witte thee kaars, een bordspel en een boom-plant-kit om me naar huis te nemen en thuis te planten. Daarnaast is er een kluis waar je al je gadgets in moet stoppen tijdens je verblijf.

Lees ook:  Getest: Tentsile Connect Tree - kamperen boven de grond

Digital Retreat
Sta je open voor de wat meer zweverigere retreats? Dan is de Disconnect to Reconnect retraite wellicht iets voor jou. Tijdens zo’n retreat wordt echt diep in gegaan op de relatie tussen jou zelf en de online wereld. Evaluatie, bezinning en loslaten zijn kernwoorden in deze detox. De regels zijn hierbij ook het meest ‘streng’; geen gadgets, je mag niet netwerken, geen horloge, je mag niet praten over werk, enz. Hiken, meditatie en kunst-workshops zijn onderdeel van de activiteiten.

Categories Gadgets Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Digitaal detoxen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *