Travel Guide: Keulen

Zin in een stedentrip zonder al te veel te hoeven reizen? Dan is een één- of tweedaagse trip naar Keulen een leuke optie. En rond de kerstdagen kun je je in Keulen ook nog eens onderdompelen in de kerstsfeer op één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Ook goed te combineren met een bezoekje aan Aken.

Slapen
Keulen heeft, zoals je van een stad mag verwachten, een enorm aanbod aan hotels. Daily Cappuccino was enthousiast over het hippe en betaalbare hotel Cristall. Bovendien lekker centraal. De binnenstad en het Belgisches Viertel zijn prima aan te lopen.

foto16

Cultuur snuiven
Dom Keulen –   Niet te missen. De dom van keulen is de grootste kathedraal in Duitsland en één van de grootste in heel Europa. Deze gotische kathedraal staat middenin het centrum en is dus wel even een bezoekje waard.

Slotjesbrug –     Keulen heeft net als Parijs een heuze slotjesbrug. Aan de grauwe spoorbrug hangen duizenden slotjes. Dat levert een vrolijk tafereel op.

Belgisches Viertel –     Wil je even uit de stroom toeristen, op zoek naar de trendy restaurantjes/bars en boetiekjes dan is het fijn om door de urban wijk Belgisches Viertel te lopen. Daarnaast is het een gezellige en kleurrijke wijk met gezellige pleintjes (bijv. Brüsseler Platz en Rathenauerplatz) en veel groen.

Museum Ludwig –     Museum Ludwig is een museum voor moderne kunst. Tot 11 januari kun je naar de tentoonstelling Ludwig goes pop. Deze tentoonstelling gaat in op Pop Art als een uiting van de moderne opvatting over het leven. Je komt er o.a. kunst tegen van Richard Hamilton en de master of pop art: Andy Warhol.

Lees ook:  Reisgidsen met een twist

DSCN1804

Naast deze dingen, moet je vooral door de Altstadt wandelen. Je komt dan vanzelf door historische straatjes, langs huizen met kleurrijke gevels (o.a. langs de Rijn) en op gezellige pleinen. Bijvoorbeeld de Alter Markt.

Eten en drinken
Restaurant Funkhaus –     Zoals de naam al doet vermoeden, was het gebouw voorheen het onderkomen van de radio. Het was in 1952 één van de meest moderne radiogebouwen. Nu is het nog steeds een opvallend gebouw. Het design is geïnspireerd op de jaren 50. Opvallend zijn de hoge ramen en verlichte bar. Je kunt er prima eten of een cocktail drinken. Niet een hele bijzondere kaart, maar wel gewoon goed. En lekker centraal, vlak onder de dom.

Wallrafplatz 5 Keulen

22

IMG_4966 (1)

Bruin café Schreckenskammer –     Wil je lekker een biertje drinken in een echt Duits bruin café? Dan ben je bij Schreckenskammer aan het juiste adres. Dit café brouwt haar eigen bier. Er gaan dan ook hele dienbladen tegelijk doorheen. Is je biertje leeg dan krijg je binnen no time weer een nieuwe aangeboden. Het gaat er erg gemütlich aan toe. Bij je biertje kun je ook nog kiezen uit een prima menu. Natuurlijk wel het soort eten dat bij een bruin café hoort.

Restaurant & bar Pepe –     Van een hele andere orde is restaurant Pepe. Een tapasrestaurant in de wijk Belgisches Viertel met een prima kaart en gezellige en hippe uitstraling. Daarnaast bekend om haar grote gin collectie.

Antwerpener Straße 63 Keulen

pepe_bar_025_kl_1

Shoppen
Uiteraard vind je alle grote modeketens in Keulen, dus je bent zo een dagje zoet rond de Hohe Straße en de Schildergasse. Leuker is het om van de gebaande paden af te wijken. In de Ehrenstraße en Breite Straße vind je al meer originele winkels, waaronder een aantal (betaalbare) kunstgaleries. Bijvoorbeeld Carré d’artistes.

Lees ook:  Meet your new Room Mate; Bruno

Wil je echt de aparte boetiekjes en designerwinkeltjes af? Dan kun je het beste door het eerder genoemde Belgisches Viertel struinen!

0 comments on “Travel Guide: Keulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *