Rij-impressie Audi S1

Daily Cappuccino rijdt in de Audi S1 met de ‘S’ van Sport. Het is een snelle versie van de Audi A1 en hij doet ons denken aan de Minions uit de film Despicable me. Knalgeel en klaar voor een robbetje vechten met zijn uitdagers!

Audi S1 Sportback

Zo dienstbaar als de Minions zijn, zo dienstbaar is de Audi S1 ook. We willen dan geen maan stelen, maar als we dat aan hem vragen is hij zeker gewillig om ons daarmee te helpen. En daar heeft hij ook de snelheid voor, want met een 231 pk turbomotor lanceert hij je van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden.
De Audi S1 heeft vierwielaandrijving, ‘Quattro’ noemen ze dat bij Audi. En dat is uniek voor compacte auto’s. Als het ‘Quattro-systeem’ voelt dat er meer grip nodig is, bijvoorbeeld op een landweggetje, wordt die grip automatisch geregeld. Je hebt dus niet permanent vierwielaandrijving maar alleen als de situatie daar om vraagt. Het karakter van de auto gaat van ‘Dynamic’ (lekker sportief sturend, stugger onderstel en extra vroemmmm geluid) naar ‘Efficiency’ (normaal rijgedrag) en naar ‘Economy’ (zuinig rijden). Gelukkig voelt in geen enkele rijmodus het sturen kunstmatig aan. Door de vierwielaandrijving plakt de Audi S1 op de weg als een Minion die aan zijn baas zit vastgeplakt!

Audi gewinnt ?Autonis? und ?Car Connectivity Award?/Ingolstadt/Stuttgart, 18. September 2014

Over de afwerking in deze compacte Audi S1 hebben we niets te klagen. Alles is keurig afgewerkt met fancy roosters en een sportief afgevlakt lederen stuurwiel. Het 6,5 inch kleurendisplay met navigatiesysteem is duidelijk en met de hand in te klappen. Het Multi Media Interface- systeem (de boordcomputer) is eenvoudig te bedienen en met je stem geef je commando’s aan het navigatiesysteem.

Lees ook:  Segway in Italiaanse snit

Audi S1 Sportback

Het Duitse Audi geeft een verbruik op van 7,1l/100km en een C02 uitstoot van 162 gr/km voor de Audi S1. Voor een bedrag van €38.900 is dit de goedkoopste S-versie van Audi. Het model dat Daily Cappuccino reed was optisch nog wat braafjes. Met stylingpakketten is dit uit te breiden met bijvoorbeeld een kekke dakspoiler, ‘Quattro’-stickers en een zwart midden stuk op de achterklep. De aangeklede versie die wij reden, in de knalkleur ‘Vegasgeel’, kost in totaal €48.429. Dat is een behoorlijk bedrag voor een kleine vierwieler! Wat kan je daar nog meer voor kopen? Nou, een Volkswagen Golf R met 300 pk of een Toyota GT86 met achterwielaandrijving en 200 pk.

Lees de volledige rij-impressie (mét fotoshow) op femmefrontaal.nl

Testredacteur & tekst: Evelin Dorssers. Eindredactie: Odiel Mennink (femmefrontaal.nl). 

0 comments on “Rij-impressie Audi S1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *