Mazda2 Design Workshop

by Odiel Mennink

Mazda opende ‘Mazda Space’ begin september 2014 bij de wereldwijde lancering van de nieuwe Mazda MX-5. Twee maanden later is Daily Cappuccino terug voor een Design Workshop van de Mazda2 én een rondje rijden in de nieuwe telg!

Mazda2 Design Workshop

Mazda Space bevindt zich in El Born, dé wijk van Barcelona waar creativiteit geen grenzen kent. Met unieke musea en kunstgaleries, knusse koffietentjes, Spaanse kroegjes en tal van concept stores met interessante start ups. In het hart van deze hippe buurt biedt Mazda Space bijna 2000 m2 ruimte voor evenementen en creatieve denkers.

Mazda2 Design Workshop

Alle nieuwe modellen van Mazda ademen het zogenaamde ‘Kodo design’ uit. ‘Kodo’ staat voor ‘ziel van de beweging’, denk aan een luipaard die sprint. Als je kijkt naar het design van de Mazda6, Mazda3 en nieuwe Mazda2 zie je dat er goed geluisterd is naar de wensen van de Europese markt. Designers en techneuten van Mazda komen dan ook uit alle werelddelen vandaan. In kleine groepjes spraken we met de ontwerpers van Mazda over inspiratie, het gebruik van duurzame materialen, trends en behoeften van mobiliteit van verschillende bestuurders, oud of jong.

Materia Barcelona
TwoThirds Barcelona

De interieurontwerpers van Mazda lieten zich mede inspireren door designers op het gebied van duurzame fashion en interieur in Barcelona. We bezochten daarom twee concept stores: Materia van Beatrice Askanazy en TWOTHIRDS van Lutz Schwencke (zie foto’s hierboven). Beide stores delen dezelfde filosofie: een liefde voor natuurlijke materialen, een tijdloos design en met de hand vervaardigd producten.

Mazda2 Design Workshop

Na de workshops was er tijd om een paar uurtjes te cruisen in de spiksplinternieuwe Mazda2.
Het paradepaardje van de nieuwe Mazda2 zit onder de motorkap, de Japanners noemen het SKYACTIV-technologie. Ook te voelen in de Mazda3 en Mazda6. Efficiënte, vlotte en zuinige motoren, zonder turbo. Standaard biedt de Mazda2 een 1.5 viercilinder motor aan met keuze uit: rustig rijden (75 pk), vlot rijden pk (90) of lekker doorrijden (115 pk).

Lees ook:  Review: de Fiat Panda Hybrid is zuinig en efficiënt (én je wordt er instant vrolijk van)

En, ‘what you see is what you get’, uiterlijk straalt de nieuwe Mazda2 niet alleen klasse uit, innerlijk ook. Alhoewel zij minder testosteron heeft dan bijvoorbeeld een Opel Corsa, ze is wel een stukje comfortabeler en rustiger op de weg. Het is echter geen stuurmonster, zoals geen enkele auto uit dit segment. Ook aan het interieur van de nieuwe Mazda2 is met zorg aandacht besteedt. Er is gebruik gemaakt van verfijnde materialen en het design klopt met de look en feel van de buitenkant: tijdloos en classy. In maart 2015 staat de Mazda2 in de showroom voor een vanaf prijs van 14.490 euro.

Mazda2 Design Workshop

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy