Food Chains - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Food Chains over eerlijk eten

Daily Cappuccino was aanwezig bij de promotie van de documentaire Food Chains op de Web Summit in Dublin. Maker van deze documentaire is Eva Longoria, bekend van onder andere haar rol in Desperate Housewives. De film stelt de slavernij in de voedselketen aan de kaak, iets wat niet van Derde Wereldlanden in, maar ook in de westerse wereld dagelijkse praktijk is. Sterker nog, als je in een gemiddeld Amerikaans restaurant een salade bestelt is de kans groot dat een kwart van het eten op je bord door kinderarbeid daar gekomen is.

Food Chains - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Longoria roept consumenten en winkeliers op beter na te denken over wat we eten. Onderbetaalde tomatenplukkers kunnen al een salarisverdubbeling krijgen als wij een dubbeltje meer per pond betalen. Een dubbeltje! Bovendien draait ze de gedachtengang rond biologisch eten graag om. We kopen biologische groenten omdat er dan geen pesticide op zitten. Volgens Longoria moet je biologische groenten kopen omdat dan de plukkers geen pesticide over zich heen gespoten krijgen.

De documentaire Food Chains komt 21 november uit, maar is via iTunes al te downloaden. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken:

Lees ook:  Een smeltend (chocolade)hart

3 comments on “Food Chains over eerlijk eten

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *