zwarte sint - moyee coffee - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

100% Zwarte Sint

Moyee is een FairChain onderneming. Dat wil zeggen dat ze zaken doen op basis van gelijkwaardigheid. Zo betaalt het bedrijf de koffieboeren in Ethiopie bijvoorbeeld 20% boven de marktprijs. Doel van Moyee Coffee? “Radicaal goede koffie verkopen van barista-kwaliteit, met een enorme sociale impact”. Mooi streven dat Daily Cappuccino graag onder de aandacht brengt.

Parodieën
Naast dat Moyee natuurlijk iets heeft met koffie, heeft het ook iets
met parodieën… Parodieën bieden namelijk de mogelijkheid om op een “playfully provocative” wijze, zoals Moyee dat zelf zo mooi zegt, lastige zaken onder de aandacht te brengen. Zo maakte ze vorig jaar al een parodie op het iconische filmpje van Apple’s “The Crazy ones” met haar eigen versie “The wistlebowers”. En dit jaar hebben ze ervoor gekozen een onorthodoxe draai aan de nogal uit de hand gelopen Zwarte Piet discussie te geven.

Zwarte Sint
Met al dat gedoe rondom Zwarte Piet, was het bijna onmogelijk om er niets mee te doen vonden ze bij Moyee. En toen Ahadu, een Ethiopische partner van Moyee, vroeg of ze niet af en toe een Zwarte Sinterklaas de leiding konden geven werd het idee geboren voor de 100% Zwarte Sint, een nieuwe “Limited Edition Radical Roast” . Om het idee van Ahadu te testen stuurde Moyee letterlijk een Zwarte Sint naar Ethiopie (zie video).

5 december pakket
Moyee heeft naar aanleiding van deze parodie er een speciaal 5 december pakket van gemaakt samen met 3 repen FairChain chocolade van Madécasse, geoogst en gemaakt in Africa. Ludiek, lekker én fair schoencadeautje toch?

 

Lees ook:  Geiten koffiebeker to go
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “100% Zwarte Sint

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *