Travel Guide: Rotterdam

by Imke Walenberg

Je hebt een citytrip gepland naar het Manhattan aan de Maas; Rotterdam. Maar waar ga je naar toe? Wij kwamen er achter dat het beter is jezelf af te vragen; waar te beginnen? Want Rotterdam heeft veel, heel veel te bieden. In deze bruisende havenstad vol energie dat zich zowel uit in de moderne architectuur als in het multiculturele straatbeeld, het energieke nachtleven en de bijzondere kunstschatten is het haast onmogelijk je te vervelen. Onze tips op een rijtje:

SLEEP

Mainport Hotel
Aan de oevers van de Maas, op de locatie van een voormalige bioscoop, is nu het Mainport Hotel gevestigd. Elke etage van het hotel ademt de sfeer van een ander continent door gebruik van andere kleurstellingen en patronen. Uniek gelegen aan de oevers van de Maas, met erg mooi uitzicht over het water en de skyline van Rotterdam, ligt het hotel ideaal (want op loopafstand van hartje Rotterdam, musea en winkels). Laat je met één van de glazen liften mee naar boven voeren voor een uitzicht over Rotterdam en voor een duik in het heerlijke zwembad. Leuk detail was dat op de kamer onderstaand schattig handgeschreven briefje lag van de ‘manager’ van het hotel:

Rotterdam Travel Guide - Mainport Hotel - Daily Cappuccino

Mainport
Leuvehaven 77, Rotterdam
Website: www.mainporthotel.com

Rotterdam Travel Guide - Mainport Hotel - Daily Cappuccino

STROOM Rotterdam
Wil je iets betaalbaarder overnachten dan ben je bij STROOM op de juiste plek. Dit hotel is gevestigd in een voormalige krachtcentrale en beschikt over 21 vormgegeven studio`s. In de architectuur van het pand wordt het robuuste verleden gecombineerd met een hedendaagse vormgeving. Naast een hotel is STROOM vooral een fijne plek om te eten en drinken voor de locals. De Schiecentrale, staat ook wel bekend als het kloppende hart van de Rotterdamse audiovisuele en filmindustrie. Het dakterras heeft daarnaast een erg mooi uitzicht op de Euromast.

Lees ook:  Overnachten in de kamer van Nijntje

STROOM Rotterdam
Lloydstraat 1, Rotterdam
Website: www.stroomrotterdam.nl

Rotterdam Travel Guide - Stroom - Daily Cappuccino

Hostel Ani & Haaikien
Ga je voor budget en van retro/vintage? Kies dan voor het bijzondere huiskamerhostel Ani & Haaikien. Het hostel is gerealiseerd door 2 jonge meiden die hun droom hebben nagejaagd: het openen van een eigen hostel mét atelier. In het atelier worden o.a. tijdelijke exposities, filmavonden en yogalessen georganiseerd. Naast dat er een relaxte sfeer hangt, ligt het centraal en is het goed te betalen.

Hostel Ani  & Haaikien
Coolsestraat 47-49, Rotterdam
Website: www.anihaakien.nl

Rotterdam Travel Guide - Ani & Haakien - Daily Cappuccino

Rotterdam Travel Guide - Ani & Haakien - Daily Cappuccino

EAT

Blender
In Blender aan de Schiedamsevest kan je terecht voor een cocktail aan de cocktailbar, je kan er dansen in het lubgedeelte én je kan er hapje eten in het restaurant-gedeelte. Chef-kok van dit 3-in-1-concept is Jonathan Daane Bolier bekend van het Schiedamse restaurant ‘Lepels’ en het kookboek ‘Hollandse Nieuwe’. Met klassieke gerechten voorzien van een moderne twist en een interieur dat New Yorkse aanvoelt is het goed toeven bij Blender.

Blender
Schiedamsevest 91, Rotterdam
Website: www.blenderrotterdam.nl

Rotterdam Travel Guide - Blender - Daily Cappuccino

Rotterdam Travel Guide - Blender - Daily Cappuccino

De Matroos en het Meisje
Eten wat de pot schaft, dat is het credo van dit ’table d’hôtes’ restaurant. Je geeft aan hoeveel gangen (3-6) je wilt en vervolgens doen de koks de rest. Bij het wekelijks wisselende menu laten ze zich in dit Delfts blauw ingerichte restaurant inspireren door het seizoen en lokale producten. En belangrijk, je moet er op tijd bij zijn; het restaurant telt slechts 50 plaatsen!

De Matroos en het Meisje
Delistraat 52, Rotterdam
Website: www.dematroosenhetmeisje.nl

Foto credits: Jan Bartelsman

Rotterdam Travel Guide - De Matroos en het Meisje - Daily Cappuccino

Rotterdam Travel Guide - De Matroos en het Meisje - Daily Cappuccino Rotterdam Travel Guide - De Matroos en het Meisje - Daily Cappuccino

Burgertrut
De Burgertrut komt uit de creatieve koker van het Rotterdamse kunstinitiatief Roodkapje. Na een aantal omzwervingen zit het pop-up-restaurant nu op de Hang 5. Houd je van hamburgers en het liefst ook biologisch en/of vegetarisch? Dan ben je bij de Burgertrut aan het juiste adres. En bij je groene hamburger drink je (natuurlijk) een hip biologisch limonadesapje. Lekker!

Lees ook:  Een auto huren in het buitenland: tips & tricks

Burgertrut
Hang 5, Rotterdam
Website: www.facebook.com/Burgertrut/

Rotterdam Travel Guide - Burgertrut - Daily Cappuccino
Rotterdam Travel Guide - Burgertrut - Daily Cappuccino

DO

Markthal Rotterdam
Niet te missen tijdens een bezoek aan Rotterdam; de net geopende (1 oktober j.l.) Markthal. Een waar architectonisch hoogstandje (geïnspireerd op de Mercado San Miguel in Madrid) dat appartementen, een grote vers markt, horeca, foodwinkels, supermarkt en ondergronds parkeergarage onder één dak verenigd. Vergaap jezelf aan het geweldig mooie plafond, of proef van de vele lekker hapjes die er verkocht worden. Alle dagen van de week open!

Markthal Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam
Website: www.markthalrotterdam.nl

Rotterdam Travel Guide - Markthal Rotterdam - Daily Cappuccino

 

Over het water
In een zogenaamde FunJet vlieg je over de Maas met een topsnelheid van 100 km per uur. Toe aan wat adrenaline? Voel dan de kracht van 720 pk voor de nodige actie en avontuur. De kosten voor een ritje zijn 24,50 euro per persoon voor een adrenaline thrill van 20 minuten.

Shoppen
Een beetje shoppen hoort er natuurlijk ook bij op een weekend trip. Tip: begeef je in Rotterdam naar De Oude en de Nieuwe Binnenweg, deze vormen samen een lange sliert vol verrassende winkels. Met winkels als De Plaatboef, Wattnou, Stek en Demonfuzz zeker een aanrader.

Boijmans van Beuningen
Ook als je niet van musea houdt is Boijmans van Beuningen toch een aanrader. De museumcollectie bevat meesterwerken van onder andere Rembrandt, Van Gogh, Magritte en Dalí. Maar ook de wisselende tentoonstellingen van oude schilders én vernieuwende conceptuele kunstenaars (aanrader op dit moment: The Future of Fashion is Now) zijn het bezoek meer dan waard. Je jas ophangen is overigens ook al een letterlijke kunst an sich in dit museum…

Boijmans van Beuningen
Museumpark 18-20, Rotterdam
Website: www.boijmans.nl

Rotterdam Travel Guide - Boijmans van Beuningen - Daily Cappuccino

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy