Rij-impressie Opel ADAM ROCKS

In 2012 introduceerde Opel haar stadsautootje, de ADAM. Het Duitse autootje vist daarmee in de gewilde vijver van de Fiat 500, MINI, Citroen DS3, Audi A1 en Ford Ka. Nu, bijna twee jaar later, komt Opel met een nieuwe variant van de ADAM, in de vorm van een ‘mini crossover‘ voor in de stad, en hij heet: Opel ADAM ROCKS. Dat wilden we weleens testen in de urban jungle die Riga heet!

Opel ADAM ROCKS

Leuk om te weten is dat de ADAM het eerste Opel-model is dat niet eindigt met de letter ‘A’ op het eind. De term ‘mini crossover’ is door Opel zelf bedacht en staat voor een stoere stadsauto. De ADAM ROCKS staat hoger op zijn pootjes, waardoor de bodemplaat verder van de grond staat en ook de vering en demping zijn aangepast. Dit heeft als gevolg dat de inhoud van een beker hete thee niet besluit zich niet te vermengen met de rest van de auto als je over drempels rijdt. Wat uiterlijk betreft zijn er nu donkergrijs omrande wielkasten gemonteerd die gevuld worden door 18 inch velgen. 17 inch velgen zijn overigens standaard al groot genoeg onder zo’n klein wagentje. Datzelfde donkergrijze plastic loopt via de wielkasten door naar de bumpers en de zilveren elementen in de voor- en achterbumper maken het plaatje compleet. Hierdoor ziet deze stadse rocker er inderdaad een stuk stoerder en opvallender uit dan zijn broertje.

Opel ADAM ROCKS interieur

’s Ochtends vroeg je haren föhnen door een frisse wind is mogelijk bij de Opel ADAM ROCKS want hij wordt standaard geleverd met schuifdakje. Zie je ineens een zonnetje, dan is het dakje met een druk op de knop in vijf seconden geopend en mocht je op de snelweg ineens regendruppels in je nek voelen, dan kan het dakje al rijdend tot 140 km/u dicht.
De Opel ADAM ROCKS is nog steeds in een miljoen verschillende outfits te krijgen. De meest voorkomende outfits bij de reguliere ADAM zijn ook te leveren op de ADAM ROCKS: Jam (je lievelings jeans), Glam (je little black dress) en Slam (je trainingspak). Maar mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn er nog twee kleuren aan het pallet toegevoegd: Goldbuster & White my Fire (je Ibiza outfit). Neem je meer dan één passagier mee dan hebben we medelijden met diegene die achterin moet kruipen, want op de achterbank is eigenlijk geen ruimte, behalve dan als je van formaat ‘baby’ bent. Veilig zitten kan die kleine trouwens wel, door de ISOfix-bevestigingen voor een kinderzitje. De achterbak is met 170 liter ook klein en door de hoge laaddrempel nogal onhandig om zware boodschappen in en uit te tillen.

Lees ook:  Je auto uitlenen, kan dat zomaar?

Opel ADAM ROCKS

Het grootste nieuws van de Opel ADAM ROCKS ligt onder de motorkap. Opel heeft namelijk een nieuwe zuinige motor ontwikkeld. Deze 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo is een 1,0 liter, 3 cilinder. Dit motortje is prima gebalanceerd, is stiller en trilt minder. Wij reden in de snelste Opel ADAM ROCKS met 115 pk. Hiermee komt hij prima mee in het verkeer en duikt hij net onder de 10 seconden om de 100 km/u aan te tikken (9,9 seconden). Bij 196 km/u is de puf er echt uit en dat is nog best hard voor deze ‘mini crossover’.

Een MINI is de Opel ADAM ROCKS nog niet, maar we verkiezen deze versie boven die van een Fiat 500. We zien De Opel ADAM echter nog niet veel rijden in Nederland, voor Opel maakt de ROCKS-versie hopelijk het verschil. Let wel, laat je niet verleiden om met deze jongen meteen je Eastpak rugzak om te hangen en te gaan hiken want het is écht geen 4WD. Maar stoer is hij zeker!

Nieuwsgierig naar de volledige rij-impressie met de Opel ADAM Rocks, lees het op FemmeFrontaal.nlTekst en testredacteur: Evelin Dorssers. Eindredactie: Odiel Mennink.

1 comment on “Rij-impressie Opel ADAM ROCKS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *