Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Cucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Op missie met Cucalu

Gisteren bezocht ik de Dutch Design Week… Helaas kon ik er maar 1 dag zijn dit jaar, en dat is echt veel te weinig voor dit mooie design event in het zuiden des lands. Eén van de toffe concepten die ik spotte in het Klokgebouw was Cucalu; een iPhone spel dat spel en  fotografie in de echte wereld combineert.

De app Cucalu stuurt je uit op ‘missies’ waarin je in je omgeving op zoek moet gaan naar geometrische vormen. Zo moet je bijvoorbeeld 6 cirkels fotograferen binnen een cirkel van 250 meter. Hieraan zit dan een tijdslimiet verbonden of je moet juist buiten je comfortzone gaan fotograferen. De gevonden vorm fotografeer je vervolgens en wordt door anderen beoordeeld. Zodoende maak je een interactieve collage van de werkelijkheid in een virtuele context.

Waar digitale games je normaal dus aan de werkelijkheid doen ontsnappen en je in een virtuele wereld brengen, creëert Cucalu juist het tegenovergestelde effect. Erg mooie app dat je verleidt om creatief te zijn. Je kan Cucalu downloaden in de App Store.

Cucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Categories Design Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Op missie met Cucalu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *