Cucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Op missie met Cucalu

Gisteren bezocht ik de Dutch Design Week… Helaas kon ik er maar 1 dag zijn dit jaar, en dat is echt veel te weinig voor dit mooie design event in het zuiden des lands. Eén van de toffe concepten die ik spotte in het Klokgebouw was Cucalu; een iPhone spel dat spel en  fotografie in de echte wereld combineert.

De app Cucalu stuurt je uit op ‘missies’ waarin je in je omgeving op zoek moet gaan naar geometrische vormen. Zo moet je bijvoorbeeld 6 cirkels fotograferen binnen een cirkel van 250 meter. Hieraan zit dan een tijdslimiet verbonden of je moet juist buiten je comfortzone gaan fotograferen. De gevonden vorm fotografeer je vervolgens en wordt door anderen beoordeeld. Zodoende maak je een interactieve collage van de werkelijkheid in een virtuele context.

Waar digitale games je normaal dus aan de werkelijkheid doen ontsnappen en je in een virtuele wereld brengen, creëert Cucalu juist het tegenovergestelde effect. Erg mooie app dat je verleidt om creatief te zijn. Je kan Cucalu downloaden in de App Store.

Cucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCucalu - iPhone app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Lees ook:  Hippe waterfles

0 comments on “Op missie met Cucalu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *