Weekend tips - Herfstvakantie - Daily Cappuccino

Herfstvakantie / weekend tips

Het weekend staat voor de deur, een extreem zonnig weekend (20 graden schijnt het te worden en dat midden oktober!!), zonde om dus thuis te blijven. Daarom onze must visit tips voor dit weekend en als je geluk hebt voor de vrije herfstvakantie-week daarna:

Cello Biënnale Amsterdam
(Nog) geen cello-fan? Dat ga je zeker wel worden als je het grootste cellofestival ter wereld, de Cello Biënnale Amsterdam, bezoekt. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 oktober in het Muziekgebouw en Bimhuis waar je tien dagen lang kan genieten van 70 concerten, workshops en masterclasses door grote solisten, toptalent, koren en ensembles.

Krachtvoer
Net over de grens, in Antwerpen kan je dit weekend naar het food-event Krachtvoer. Een festival over eten dat echter niet alleen focust op de culinaire aspecten van voedsel maar ook nadenkt over de impact van voedsel op milieu, maatschappij en cultuur. Op 18 en 19 oktober kan je in de studio een hele rits aan documentaires, lezingen, diners, workshops, proeverijen en exposities bezoeken/proeven.

MUSIC is a Lifestyle
MUSIC is a Lifestyle
is een 5-daags festival met Hip Hop, live muziek, Graffiti, dans, documentaire, fashion bazaar, food market, panelgesprekken en nog veel meer soulvolle verassingen.Het event is onderdeel van “ADE Playground” (Amsterdam Dance Event) en vindt plaats in het art’otel Amsterdam.

Dutch Design Week
Morgen gaat de Dutch Design Week van start in Eindhoven. Bezoek de boerderij van de toekomst op het ketelhuisplein, ga langs bij de tentoonstelling met nieuwe Nederlandse souvenirs op basis van ambachtelijke technieken getoond of bekijk de expo met het overzicht van het beste Nederlandse ontwerp van het afgelopen jaar. Laat jezelf kortom onderdompelen in de wereld van Dutch Design.

Lees ook:  Paraplu BBQ

Designing 007: 50 years of Bond Style
Eerder kondigden we de tentoonstelling al aan op Daily Cappuccino en nu is ie sinds vorige week ook echt te bezoeken: de tentoonstelling Designing 007: 50 years of Bond Style in de Kunsthal Rotterdam. Wat zorgt nu precies voor die perfecte stijl en aantrekkingskracht van de meest bekende geheim agent? In de expo word je meegenomen in een Bond-trip langs meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto’s, story boards, grafische ontwerpen en rekwisieten die samen een overzicht bieden van 50 jaar James Bond filmgeschiedenis. En leuk… wij mogen namens de Kunsthal 2 vrijkaartjes weggeven! Laat ons op Facebook of onderaan dit artikel weten wie jouw favoriete Bond-acteur is en waarom en win 2 tickets voor Designing 007!

4 comments on “Herfstvakantie / weekend tips

 1. Wilbert de Bie

  Mijn favoriete Bond acteur is Pierce Brosman. Vanwege het simpele feit als je aan James Bond denkt het eerste associeert aan Brosman, tevens omdat gekeken naar acteurs voor zijn tijd hij James Bond meer iets stoers meegaf. Hij heeft meer een bad-ass imago dan het charismatige dan zijn voorgangers.

 2. Lisette

  Mijn favoriete James Bond is Sean Connery, uiteindelijk de enige echte. De bond die alles in huis heeft. Charmant, stoer en vol overtuigingskracht.

 3. van de Nadort, Arjen van de Nadort

  Top tentoonstelling, Ben al geweest , je hebt me geen vrijkaarten wedstrijd aangeboden!
  Voor de echte Bond-auto compleet met wapens, messen en schietstoel moet je naar het Louwman museum in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *