Extreem golfen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog - Sport

Extreem golfen

Over het algemeen wordt de golfsport niet met ‘extreem’ geassocieerd. Vertel je in de kroeg dat je golfprofessional bent, dan begint je gesprekspartner meestal over Tiger Woods, wordt er gelachen om het karretje waarin alle golfers schijnen te rijden, of komt het gesprek op de hoge leeftijd van de gemiddelde golfer. Daar breng je dan stellig tegenin dat er veel meer golfers zijn die hun ronde lopend, en dus zonder karretje (ook wel buggy) volbrengen, maar het valt niet te ontkennen dat de gemiddelde leeftijd op een golfclub erg hoog ligt in vergelijking met andere sportclubs en dat dit de sport niet aantrekkelijker maakt.

Ook het traditionele gehalte en het ontbreken van snelheid vormen voor velen een barrière om kennis te maken met de sport. In golf wordt traditie streng gehandhaafd, wat naar mijn mening een goede zaak is. Maar naast de traditionele beoefening is er gelukkig ruimte voor creativiteit, waardoor ook golf een beetje ‘cool’ kan worden.

Extreem parcours
In Zuid-Afrika is er op het Legend Golf & Safari Resort een hole gebouwd die met recht extreem te noemen is. ‘The Extreme 19th’ is met 380 meter, de langste par-3 ter wereld. Ter vergelijking: een normale par-3 is vaak rond de 150 meter lang. Spelers moeten met een helikopter naar de afslagplaats, omdat deze 430 meter hoger ligt dan de green, op een berg genaamd ‘Hanglip Mountain’. Vanaf de berg sla je de diepte in naar een ‘green’ die aangelegd is in de vorm van Afrika. Het moet een geweldige, hoewel kostbare, ervaring zijn om een bal te slaan vanaf een plek met zulke mooie uitzichten, deze bal vervolgens twintig seconden in de lucht te zien hangen en dan de helikopter te pakken om je bal te gaan zoeken en de volgende slag te slaan!

Lees ook:  3 x tips om blessures te voorkomen

Extreem golfen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog - Sport

Extreem hard rennen
Golf is vooral op mentaal gebied vermoeiend. Voor diegenen die op zoek zijn naar fysieke uitputting is er ‘speed golf’. Hierbij gaat het naast het aantal slagen ook om de tijd waarin je je ronde, van ongeveer 9 kilometer, volbrengt. De behaalde scores in deze twee elementen worden bij elkaar opgeteld om tot het eindresultaat te komen. De recordhouder in het Guiness book of records is Christopher Smith. In 2005 had hij in de Chicago Speedgolf Classic 65 slagen nodig voor zijn ronde, die hij in 44 minuten en 6 seconden voltooide, voor een speedgolfscore van 109:06. De voordelen van speedgolf zijn natuurlijk de fysieke training, maar ook de tijdwinst: een rondje kost niet de gebruikelijke vier uur, waardoor je niet een hele dag kwijt bent. Toch blijft het feit: hoe langer de ronde, hoe moeilijker, frustrerender en aantrekkelijker het mentale spel in golf.

Extreem golfen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog - Sport

 

1 comment on “Extreem golfen

  1. Zoo… dat ziet er wel errug gaaf uit!
    Weer iets voor op de Bucketlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *