Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cheetah Plains: Onvergetelijke safari beleving

Een aantal maanden geleden ben ik 3,5 week in Zuid-Afrika geweest. Dat was een hele mooie ervaring. Ik merk dat er om mij heen veel mensen nadenken over een trip naar Zuid-Afrika. Niet zelden vragen zij wat ik nou het meest onvergetelijke aan mijn trip vond. En ondanks dat dit land zoveel verborgen schoonheden heeft, staat mijn safari-ervaring met stip op nummer 1! Maar wat maakte die beleving bij Cheetah Plains zo onvergetelijk?

  • De gamedrives
  • De gastvrijheid
  • De accommodatie
  • Het groepsgevoel van de gasten

Fantastische gamedrives
Denk je aan Zuid-Afrika, dan denk je aan de Big Five. En quess what? Tijdens onze eerste gamedrive zagen we ze alle 5! Dat is dan ook 1 van de grote voordelen van het verblijven op een privereservaat. Cheetah Plains ligt in het Sabi Sand Game Reserve. Dit reservaat (65.000 hectare) ligt aan de zuidwest kant van Kruger National Park. Er staan geen hekken tussen de twee gebieden waardoor de dieren ongestoord tussen de twee gebieden kunnen bewegen.  Hierdoor is de diversiteit enorm. Vooral de jachtluipaarden zijn goed vertegenwoordigd. Naast de Big Five zagen we nijlpaarden, schildpadden, impala’s, gnoes, zebra’s, giraffen, kameleons, hyena’s, everzwijnen etc. Stuk voor stuk zijn ze eigenlijk wel een foto waard.

ZA(3141)

ZA(2085)

Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig om al deze dieren tegen te komen. Maar met een verblijf van 3 nachten in een privé-reservaat als deze, is de kans heel groot. Dit is voor een groot deel te danken aan de fantastische inzet van de rangers. Onze ranger Andrew deinsde er niet voor terug om met onze jeep dwars door de bush te gaan om sporen van leeuwen of luipaarden te volgen, wat vrijwel altijd werd beloond met pure wildbeleving. Front row bij een moeder luipaard met twee kleintjes op aai-afstand en een hitsige olifant. Altijd geduldig en met respect voor dier en natuur en met veel kennis van het gedrag van dieren.

SONY DSC

Warm en gastvrij
De rit naar Cheetah Plains liep voor ons niet helemaal vlekkeloos. Bij aankomst waren we dat gelijk vergeten. We werden warm ontvangen door barman Collin, die klaarstond met een verfrissende cocktail. Hij vertelde ons wat we allemaal konden verwachten van ons verblijf. Ieder dag bestaat namelijk uit een vast programma: ’s ochtends word je vroeg gewekt voor de morning gamedrive, na de drive is het ontbijt en vervolgens heb je een aantal uur voor jezelf. De één doet een middagdutje, de ander brengt wat tijd door aan het zwembad. Aan het eind van de middag is er een high tea, waarna je je klaarmaakt voor de afternoon gamedrive. Bij terugkomst staat het diner voor je klaar. Als het even kan eet je samen met de andere gasten bij of rond het kampvuur.

cp_main_bar_welcome__1003_408_s_cy_r_t_0_0_y_80

Heel de dag staat het personeel voor je klaar en als het donker is brengt een ranger je naar je ‘huisje’. Je weet immers maar nooit wat je onderweg tegenkomt. De hele staf is altijd in voor een praatje en vindt het erg leuk dat ze Zuid-Afrikaans kunnen praten tegen jou als Nederlander.  Ze zijn erg gepassioneerd en zorgen ervoor dat je je volkomen op je gemak voelt!

Sfeervolle accommodatie
Het personeel van Cheetah Plains is heel belangrijk voor de gastvrije en warme sfeer. Daarnaast is de accommodatie heel stijlvol ingericht. De lodges zijn qua vorm en materialen perfect aangepast bij de omgeving.
804

De inrichting van de lodge is heel sfeervol. Uiteraard met klamboe, wat toch altijd een mooie uitstraling heeft. Cheetah Plains heeft 9 van zulke lodges. Dit verklaart ook deels de charme van een privé-reservaat. Je kunt rustig genieten van je verblijft, het is niet overbevolkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hier stellen verbleven (waaronder veel newlyweds).

SONY DSC

De gezamenlijke lodge is prachtig ingericht, modern maar toch warm door het vele hout. Na een avontuurlijke gamedrive ontmoette je hier de andere gasten voordat je aan het diner begint. Het diner is vervolgens rond een kampvuur en onder een mooie sterrenhemel. Puur genieten!

lounge_and_bar_cheetah_plains__large_667_1000_s_80

Naast de lodges zijn er rond de accommodatie veel plekken om in de middag heerlijk te relaxen. Het fantastische is dat het zwembad aan de rivier ligt. Zo zaten wij aan het zwembad een tijdschrift te lezen toen we opeens kabaal hoorden. Aan de overkant van de rivier stonden opeens een aantal olifanten water te drinken. Ook kwamen twee nijlpaarden geregeld een kijkje nemen in de buurt van het zwembad.

ZA(2352)

Fijne groepsdynamiek
Omdat je zo’n vaste planning hebt en het aantal lodges beperkt is, zie je de andere gasten veel. Normaal trek ik graag mijn eigen plan, maar in dit geval maakte dit de beleving van onze safari compleet. We hebben inspirerende en sociale mensen ontmoet, vanuit alle windstreken. Daar moet je natuurlijk ook wel geluk mee hebben, maar het was altijd enorm gezellig. Alsof je elkaar in no time kent. En aan gespreksstof natuurlijk geen gebrek!

Sla deze magische plek dus niet over tijdens je trip door Zuid-Afrika!

0 comments on “Cheetah Plains: Onvergetelijke safari beleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *