Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
KLM 95 jaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

95 jaar KLM

Deze week is het alweer 95 jaar (!) geleden dat in Den Haag de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij werd opgericht. KLM is daarmee niet de eerste luchtvaartmaatschappij, maar wordt wel beschouwd als de oudste maatschappij ter wereld, vliegend onder dezelfde naam . Wat leuke facts & figures op een rij:

– op 12 september 1919 verleent Koningin Wilhelmina het predikaat ‘Koninklijk’ aan de luchtvaartmaatschappij in oprichting.
– op 17 mei 1920 werd de eerste vlucht uitgevoerd.
– een éénmotorige Fokker F.VII vloog in 1924 de eerste vlucht naar Batavia (het huidige Jakarta).
– de DC-2 ‘Uiver’ vloog in 1934 in 4 dagen van Londen naar Melbourne.
– in 1946 werd de vliegmaatschappij de eerste continentaal-Europese maatschappij met vluchten naar New York
– in 1952 werd een goedkoper tarief ingesteld en werd de toeristenklasse geboren (in 1958 volgde overigens de nog goedkopere economy class)

Verjaardagsfeestje
95 jaar worden is natuurlijk niet zomaar iets, dat mag gevierd worden! Onderdeel van dit verjaardagsfeestje is dat Camiel Eurlings (sinds 2013 geeft hij leiding aan KLM) gisterenochtend op Schiphol-Oost een speciaal verjaardagsbeeldmerk op een MD-11 heeft onthuld. Dit beeldmerk zal de aankomende tijd ook te zien zijn op de romp van andere vliegtuigen. Daarnaast vond gisteren ook de eerste steenlegging door Eurlings en Schiphol-topman Jos Nijhuis van een nieuwe KLM-lounge op Schiphol plaats. Waarna ‘s avonds in Amsterdam het 95ste Delftsblauwe KLM-huisje werd onthuld.

En interessant voor degene die nog niets voor de herfstvakantie geboekt hebben: er wordt ook getrakteerd in de vorm van een speciale ticketacties. Voor dit verjaardagsvoordeel moet je de site van de jarige vliegmaatschappij de aankomende week vooral goed in de gaten houden!

Hoewel we als Daily Cappuccino enthousiast zijn over dit onderwerp, willen we wel aangeven dat het een Sponsored Post betreft.

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “95 jaar KLM

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *