MADE.COM sidetable door Daily Cappuccino

MADE.COM design

“MADE.COM maakt interieurdesign toegankelijk voor iedereen”, stond er in koeienletters boven het persbericht. Nu heb ik een bovenmatige interesse in interieurdesign – vooral als dit betaalbaar is. En naar mate ik verder las, werd ik steeds nieuwsgieriger.

Eerst voorstellen: MADE.COM

MADE.COM is een Engels interieurdesignmerk wat uitsluitend online opereert. Het merk “biedt hoogwaardige interieurproducten in samenwerking met de beste ontwerpers”. Oké.
Echt interessant werd het na deze regel: “Door het award winning cut-out-the-middle-man concept bespaart de eindconsument tot 70% van de reguliere winkelprijs”. Aha! Ben je nou niet nieuwsgierig?

Hoe dan?

Een slimme denkwijze. Onnodige tussenkanalen zijn geëlimineerd dus je koopt je nieuwe lamp of bank direct bij de designers en fabrikanten. Orders worden verzameld – een aftellende klok bij de producten in de webshop laat zien wanneer de volgende serie in bestelling gaat.
Leuk bijkomend voordeel van deze werkwijze: MADE.COM kan twee keer per week (!) nieuwe collecties lanceren.

Walk-in expo MADE.COM

Ter ere van de lancering van de Nederlandse site organiseerde MADE.COM een walk-in expo om de collectie te komen bewonderen. Mooi, want inmiddels was ik zeer benieuwd naar de looks en vooral feels van de meubelen. Hoe kwalitatief zou de collectie zijn? En zou je de meubelen zelf in elkaar moeten zetten? Op naar Amsterdam dus om het uit te vinden.

Here we go: de meubels

Goed, meubels van echt hout hoef je niet te verwachten. Maar de collectie verrast zeker. MADE.COM werkt samen met ontwerpers van over de hele wereld en dat is terug te zien in het aanbod – een mix tussen Scandinavisch minimalistisch, retro, klassiek en industrieel.
Wat mij ook erg aansprak: MADE.COM verkoopt geen aftreksels van bekende designs of dure merken. De collectie is heel eigen en origineel.

Lees ook:  Een sok voor je fiets

Je moet het wel aandurven om je bank online te bestellen – er is geen showroom.

1 comment on “MADE.COM design

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *