Kussen trends - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kussen trends

Een tijdje geleden testte ik voor cadeau-community Milledoni een zijden kussensloop waarmee je jezelf letterlijk schoon zou kunnen slapen… Of het nu wel of niet echt werkt, daar valt over te twisten. Interessant hieraan vond ik echter dat kussens en kleden enorm hip zijn. Overal kan je kussens kopen in alle soorten en maten. Waar het vroeger bijvoorbeeld voor mannen nogal ‘niet mannelijk’ was om kussens op je bank te hebben, is dat allang niet meer aan de orde. Bij het moderne ‘loungen’ horen nu eenmaal kussens, een modegril die de (mannelijke) hipster vanzelfsprekend niet aan zich voorbij laat gaan. Daarom hierbij de door ons gespotte kussen-trends op een rijtje:

– Eén van de opvallendste trends op dit gebied zijn wel de kelim-kussens. De kelim in de vorm van een vloerkleed is al langere tijd een modeverschijnsel; een paar jaar geleden schreven we al eens hierover. Maar het kelim-kussen is sinds een jaar echt een hip accesoire voor in je huis. Niet gek ook, ze zijn kleurrijk, in heel veel varianten verkrijgbaar en ook nog eens van goede kwaliteit.

Kussen trends - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Een andere opvallende trend is de hamamdoek. Het viel mij op tijdens mijn vakantie in de zomer, hoeveel mensen er zo’n doek als strandlaken mee hadden. Ook hierbij snap ik de populariteit van het product helemaal. Een hamamdoek is lichtgewicht en door het absorberende katoen waar ze van zijn gemaakt zijn ze in een mum van tijd weer droog.

Kussen trends - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

– Waar je het zitkussen (the bigger the better) een paar jaar geleden overal zag liggen, zowel in de horeca als bij mensen thuis, is dit langzaam aan het verschuiven naar een wat kleiner formaat kussens. Veel kussens bij elkaar op de bank of op bed, in plaats van een paar hele grote. Men wil weer meer knusheid creëren; het minimalistische loungen lijkt daarmee een klein beetje voorbij…

Lees ook:  Dé haartrends voor 2016

Wil je nog meer kussen-inspiratie? Struin dan eens rond op Pinterest, ideeën in overvloed daar!

Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Kussen trends

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *