Travel Guide: Berlijn

Vanwege de liberale levensstijl, de moderne Zeitgeist, de laid-back sfeer én de lage kosten staat Berlijn bekend als 1 van de meest bruisende, dynamische culturele steden in Europa. Maar where to go in deze enorm hippe én groene (maar liefst 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken…) stad met haar historische verleden? Wij gingen voor je op (onder)zoek en testten tegelijkertijd i.s.m. MasterCard of het mogelijk is om zonder cash op reis te gaan!*:

SLEEP
Fan is een groot woord, maar ik luister zeker meer dan graag naar de muziek van de Britse electro pop band Hurts (Wonderful Life!). En hoe cool; in het design hotel The Weinmeister, gelegen in Mitte, heeft de band hun eigen kamer. In de ‘Hurts-kamer’, die ze zelf inrichtten en waar hun foto aan de muur pronkt, zijn onder meer de favoriete boeken, cd’s en dvd’s van de band te vinden. De invloed van de creatieve vibe die in Berlijn heerst doorvoel je ook in elk detail van dit hele hotel heen; van de vloeren die zijn ontworpen door de plaatselijke street art collective (de Paint Club) tot aan de arty graffiti entree van het hotel en de vele portretten van kunstenaars, muzikanten en acteurs die verspreidt over de 84 kamers van het hotel aan de wand hangen.

The Weinmeister-Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
The Weinmeister Hotel – Hurts kamer

Ga je echter liever voor nostalgie dan voor design, dan is een kamer in Ostel Hostel een aanrader. De kamers in dit hotel zijn namelijk tot in de kleinste details aan toe ingericht alsof je je terug in de jaren ’70/’80 van Oost-Berlijn begeeft. Elke kamer ademt de tijd van de DDR en is daarnaast (vooral) bont gekleurd. De prijzen voelen overigens ook haast ouderwets; een tweepersoonskamer met badkamer kan je namelijk al boeken voor 44 Euro per nacht.

Lees ook:  7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn
Ostel hostel-Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Ostel Hostel

EAT & DRINK
De ochtend begin je met een ‘richtig Frühstück’ bij Silo Coffee in Friedrichshain. De zaak wordt sinds een jaar gerund door twee enthousiaste Australiërs die je vol enthousiasme warm maken om hun lokaal geroosterde koffiebonen te proeven. Ontbijten kan je er tot 3 uur in de middag (uitslapen geen probleem dus) en de gebakken eieren met huisgemaakte tomatensaus op een bedje van verse spinazie zijn meer dan een aanrader.

silo_coffee - Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Silo Coffee

Heb je flinke trek in de middag? Ga dan naar Café Anna Blume, een bijzondere plek waar een bloemist, bakkerij én café tot één zijn versmolten. De naam van deze hotspot verwijst naar een gedicht van Kurt Schwitters dat begint met “O thou beloved of my 27 senses…”. Iets wat niet gelogen is wat betreft het café. Je smaakpapillen worden namelijk optimaal geprikkeld met al het lekkers dat je kan krijgen hier. De, haast extravagante, etageres waar de lunches op worden gesererveerd vormen hiervan waarschijnlijk het hoogtepunt.

Anna Blume - Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Café Anna Blume

‘s Avonds kan je heerlijk eten bij restaurant Schneeweiss. Ja inderdaad, vertaald in het Nederlands is dat Sneeuwwitje. En dat is letterlijk ook zo doorgevoerd in het (minimalistische) interieur waarin zowaar alles wit is als ware het een winter wonderland. De keuken is gelukkig niet heel minimalistisch, maar is juist geïnspireerd op Oostenrijkse specialiteiten (denk Wienerschnitzel en Käse-spätzle). Met een moderne twist, dat dan weer wel natuurlijk.

schneeweiss - Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Schneeweiss – interieur

DO
Je vervelen in Berlijn is er niet bij. Er zo oneindig veel te doen en te beleven dat je door de bomen eigenlijk het bos niet meer kan zijn. Daarom onze selectie van must visits op een rijtje (de geijkte culturele spots buiten beschouwing latend):

Lees ook:  Ziek worden op je vakantie – 5 tips om snel beter te worden

– Prinzessinnengärten
Deze stadstuin is als een groene oase midden in de stad en is onderdeel van de ‘urban gardening movement’. Wandel door de rust van de tuinen of geniet van een vers sapje (uit eigen tuin) bij een van de leuke zitjes.

– Jüdische Mädchenschule
Deze school, opgericht in 1835 en na verschillende verhuizingen sinds 1930 in Berlijn Mitte gevestigd, was de eerste school voor Joodse studenten in Berlijn. Tegenwoordig kan je in dit gebouw zowel op culinair als cultureel (o.a. Musem The Kennedys) gebied terecht, waarbij altijd de Joodse roots die het gebouw kent in ogenschouw worden genomen.

– East Side Gallery
De 1,3 kilometer lange stenen strook van de eens zo beruchte Berlijnse Muur is tegenwoordig ‘s werelds grootste openbare galerie. Oorspronkelijk in 1990 beschilderd door kunstenaars uit de hele wereld en inmiddels een voortdurend evoluerende getuigenis van de vrijheid.

– KaDeWe (Kaufhaus des Westens)
Het bekendste warenhuis in Duitsland en tegelijkertijd ook het grootste in Europa. Sinds het in 1907 zijn deuren opende staat het warenhuis bekend om haar aantrekkelijke mix van chique en luxe producten. Daarnaast is op de zesde verdieping de befaamde delicatessen-afdeling te vinden.

– Voo Store
Deze voormalige slotenmaker winkel in Kreuzberg is omgebouwd tot een ruimte waar mode, kunst en design samenkomen. De Hutspot van Berlijn zou je kunnen zeggen.

– Berlin Unterwelten
Een meer dan bijzonder en ondergronds museum. Het is de bunker uit de tweede wereldoorlog waar Hitler en zijn leger zich verscholen voor de vijanden alsook de plek waar Hitler zelfmoord pleegde. Voor wie zich letterlijk wil verdiepen in de verhalen van de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook:  De verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika

– Fernsehturm
De 368 meter hoge televisietoren biedt een meer dan mooi uitzicht over de Duitse hoofdstad.

– Berlijn op een snelle, goedkope en leuke manier ontdekken? Huur dan een fiets. Bijna op elke hoek van de straat kan je heel eenvoudig een fiets voor 1 of meerdere dagen zeer betaalbaar huren!

Travel Guide Berlin - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Voo Store, KaDeWe, Fernsehturm, East Side Gallery, Prinzessinnengärten, Berlin Unterwelten, Jüdische Mädchenschule (The Kennedys Museum)

 

* Zonder cash op reis
Samen met MasterCard gingen we naar Berlijn om te ondervinden hoe het is en of het mogelijk is om zonder contant geld op reis te gaan. Alles hebben we tijdens deze tweedaagse trip naar Berlijn dan ook betaald met een MasterCard of een Maestro-betaalpas.

Betaalgemak op reis
Waar Nederlanders in eigen land heel zorgeloos betalen met een betaalpas, zijn ze daar op vakantie nog onzeker over. 32% geeft dan aan ook bij aankomst op de vakantiebestemming een grote hoeveelheid cash te pinnen. Dat is nergens voor nodig, want met de Maestro betaalpas kan je als Nederlander bij meer dan 15 miljoen winkels terecht, overal ter wereld. Met de MasterCard creditcard zijn dat zelfs 35 miljoen winkels. Als je binnen de Eurozone blijft, is betalen met je pas ook nog eens gratis. Reis je buiten de Eurozone? Dan is betalen met je betaalpassen goedkoper dan omwisselen naar vreemde valuta.

Alles weten over betalen met Maestro en MasterCard op vakantie? Ga dan naar de website betaalgemakopreis.nl waar je heel veel handige tips kan vinden

 

 

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

4 comments on “Travel Guide: Berlijn

  1. Pingback: Bacsac - kleurrijk stadstuinieren| Lifestyle Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *