Le Froid cold brew coffee

Koude koffie

Koffie moet warm zijn, of ijskoud, maar dan heet het ijskoffie. Toch is er sinds enige tijd een derde variant: cold bres. Dit is koude koffie, maar geen afgekoeld bakkie, maar vanaf de basis koud gebrouwen en geserveerd. Er zijn inmiddels verschillende merken verkrijgbaar, waaronder het Nederlandse Le Froid. Niet alleen hun drankje, ook hun opgebouwde imago is de moeite waard.

Le froid cold brew koffie

 

De eerste cold brew van Le Froid heet Martine, en de makers, Hidde en Job, hebben er een mooi, liefdesverhaal omheen bedacht. Bekijk het op LeFroid.nl.

Le froid cold brew koffie

Maar wat is het nou eigenlijk? Martine is een concentraat van koffie dat gedurende 20 uur geweekt is in water. Na filtratie blijft een heerlijk zachte koffie over waar weinig aciditeit inzit. En met zo’n drankje kun je vrij veel. Je kunt het puur drinken (wel lekker koud uiteraard), maar ook gebruiken in cocktails, desserts en andere recepten of, ja eigenlijk alles waarin je een bijzondere koffiesmaak wilt verwerken.

Ze maken gebruik van Moyee Coffee dat we inmiddels kennen van hun FairChain-revolutie. Al met al zorgt het voor een aangenaam drankje, dat even wennen is, maar zeker op warmere dag best smaakt. Het is lekkerder dan gewoon afgekoelde koffie, omdat het de smaken beter vasthoudt, maar vooral de veelzijdigheid maakt Le Froid interessant. Proberen!

Bekijk de video-review van TestHut, en lees hun recensie:

 

Lees ook:  Fair Food

3 comments on “Koude koffie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *