Vondelpark Festival

Het Amsterdamse Vondelpark bestaat 150 jaar en om die bijzondere mijlpaal te vieren vindt dit weekend het Vondelpark Festival plaats. Er is geen park in Nederland dat zoveel bezoekers trekt (maar liefst 12 miljoen elk jaar) als het Vondelpark, niet alleen uit Amsterdam maar uit alle windstreken van de wereld. Het rijksmonument biedt de bezoekers natuur, cultuur, sport en recreatie. Het festival is dan ook een hommage aan die diversiteit. Sinds 1864 is het Vondelpark het groene hart van Amsterdam.

En wat past er meer bij een park dan een zomerse picknick? Tijdens het Vondelpark Festival wordt daarom aankomende zaterdag (14 juni) de grootste picknick ooit in Nederland georganiseerd voor ruim 3000 bezoekers.* Picknicken is echter niet het enige dat er tijdens het Vondelpark Festival te doen is. Bezoekers kunnen die dag onder meer genieten van concerten met klassieke muziek op het bordes van het VondelCS, een enorm speelterrein met optredens, spelletjes en taartenbakactiviteiten voor kinderen. Het Openluchttheater programmeert het speciale Celebration @ the Park concert. Daarnaast is er een Silent Disco, het Amsterdamse lied, een speciaal parcours voor honden, een serie lezingen en diverse andere culturele activiteiten. Kortom, aandacht voor alles en iedereen.

Vondelpark Festival zaterdag 14 juni 2014 van 12:00 – 24:00 uur. Voor meer informatie: vondelparkfestival.nl of facebook.com/vondelparkfestival

* De grootste picknick van Nederland is een lokaal initiatief van de Albert Heijn filialen in de buurt van het Vondelpark. De Albert Heijn winkels roepen iedereen op om naar het park te komen om te picknicken tussen 12.30 uur en 14.00 uur. Albert Heijn biedt hierbij de directe omwonenden van het Vondelpark een vers picknick pakket voor twee personen aan. Voor deze pakketten geldt zolang de voorraad strekt.

Vondelpark 150 jaar - Vondelpark Festival - Daily Cappuccino
 
Vondelpark 150 jaar - Vondelpark Festival - Daily Cappuccino

 
Vondelpark 150 jaar - Vondelpark Festival - Daily Cappuccino
 
Vondelpark 150 jaar - Vondelpark Festival - Daily Cappuccino

Lees ook:  Nacht van de Mode 2011; Arnhem Mode Biënnale
Categories Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Vondelpark Festival

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *