Nike Run the World - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Run the world!

Running is hot. Het ene na het andere running-event popt op. De We Own The Night run, de Midzomernachtcross, de FLOW ladies run, de Dam tot Damloop, de Bruggenloop Rotterdam, de Meidenloop… Just to mention a few…. Als je zou willen (en kunnen) is het mogelijk om elke dag wel ergens in Nederland aan een hardloopwedstrijd mee te doen. En vergeet ook vooral de ludieke loopwedstrijden als de Glamour Stiletto Run en High Heels Run niet. Nederland is kortom niet alleen in de ban het WK-voetbal maar ook van hardlopen.

Wie de schoen past…
Maar wie een beetje professioneel wil hardlopen én verstandig wil meedoen aan genoemde running events, doet er goed aan goede loopschoenen aan te trekken. Hoe je de juiste schoen kiest? Onze tips:

– Pas je schoenen staand en niet zittend. Wanneer je staat schuift je voet namelijk nog iets naar voren. Zorg voor 5-7 millimeter speling tussen je langste teen en de voorzijde van de schoen. Koop dus vooral niet een te krappe schoen!
– Loop altijd even een stukje rond met je schoenen om ze echt goed te kunnen testen.
– Pas je schoenen met sportsokken aan
– Ga niet uit van de maat van je normale schoenen. Sportschoenen hoeven niet dezelfde maat te hebben.
– Pas je schoenen pas aan het einde van de middag omdat je voeten dan iets meer zijn opgezet voorkom je dat je te krappe schoenen aanschaft.

Onze keuze
En dan natuurlijk het aanbod nog, want de keuze aan hardloopschoenen is momenteel ook enorm. Merken zijn namelijk niet gek en springen handig in op de running-trend en dat levert heel wat moois aan schoenen op. Onze favoriet? Voor de mannen gaan wij voor de Zx5000 van Adidas, een old skool model met fel-gele en blauwe details. Bij de vrouwen is de oranje variant van de Nike Roshe Run favoriet; om zo toch ook tijdens het hardlopen een beetje in WK-sferen te blijven…

Lees ook:  Trend: Fashionable helmen

Dam tot Damloop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Meidenloop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Run the world!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *