Houten ros

Op weg naar onze dagelijkse kop cappuccino gaan wij graag op de fiets. Zeker nu het weer ons zo gunstig gezind is. Dat doen we natuurlijk het liefst op een stijlvol karretje. Ons nationale vervoermiddel is dan ook al in heel veel soorten en maten voorbij gekomen. De Bough Bike van de Nederlandse designer Jan Gunneweg past perfect in het rijtje. Samen met zijn kompaan Piet Brandjes koos hij voor een niet alledaags materiaal: hout. Ook de filosofie achter Bough Bikes is eenvoudig: ‘Als je vanuit de natuur ontwerpt, komt daar altijd iets uit voort waar mensen zich prettig bij voelen,’ Combineer dat met eenvoud en functionaliteit en een prachtige eikenhouten fiets is het resultaat.

Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen uit de Franse Jura. En hoewel handwerk, zorgt een unieke freesbank ervoor dat de fietsen in serie geproduceerd worden. Dit betekent overigens niet dat Bough Bikes standaard zijn. Niets is minder waar. Via een configurator stel je je eigen houten ros samen. En weet je zeker dat ook jij ‘moved by nature’ bent. En als je geen zin hebt om te trappen, kies je gewoon de elektrische variant.

Lees ook:  Oh My Goodie Goodness

4 comments on “Houten ros

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *