Kiro by Kim - DailyCappuccino

Handgemaakte vesten

Soms kom je een modemerk tegen, waarvan je direct laaiend enthousiast wordt. En Kiro by Kim is zo’n merk. Het geheim? Naast de prachtige materialen en de kwaliteit van de collectie vesten: de manier waarop het bedrijf tot stand is gekomen en de liefde en aandacht waarmee elk item met de hand gemaakt wordt.

Kiro by Kim
Kim startte in 2009 met het vervaardigen van sjaals. In de kleine uurtjes, naast haar werk in een kledingwinkel en de zorg voor twee kinderen, breide ze de producten die ze in winkels niet kon vinden. “Ik vond alles wat in modewinkels verkocht werd, saai. Ik houd van volume en kleur.” aldus Kim.
Haar appartement in Rotterdam werd tevens productie-afdeling en kwam vol te liggen met bollen wol. De sjaals hing ze in de winkel waar ze werkte. De reacties waren direct overweldigend en de sjaals vlogen de winkel uit. Daarna volgden gilets en uiteindelijk vesten. Sinds 2013 verkoopt Kim de vesten onder Kiro by Kim.

Het ultieme vest
Hielpen in het begin nog Kim’s moeder en tantes weleens mee, inmiddels is het team van Kiro by Kim uitgebreid. Het Rotterdamse appartement is verruild voor een brei-atelier. Kims vesten zijn namelijk razend populair, ook onder modellen, modebloggers en BN’ers. Hoewel de vesten niet goedkoop zijn, bezitten sommige fans al een stuk of 4, 5 exemplaren.

Omdat alle vesten nog altijd met de hand gebreid worden en de wol van over de hele wereld komt (net waar Kim iets moois vindt), is geen vest hetzelfde. Je bezit dus altijd een uniek exemplaar. En dat het geen massaproductie is, betekent ook dat je om een andere kleur vest kunt vragen als op dat moment in de winkel hangt, of kunt vragen of jouw vest langer of korter gebreid kan worden.

Lees ook:  Dé haartrends voor 2016

En zeg nou zelf, een fijn vest is met onze wisselende temperaturen echt een uitkomst. Een koele zomeravond, een frisse middag op het strand of gewoon de airco op kantoor zijn zomaar drie voorbeelden van momenten waarop het heerlijk zou zijn om even een vest aan te schieten.

Uitgebreide collectie
Kiro by Kim biedt een uitgebreide collectie van gilets, lange en kortere vesten in verschillende wolsoorten en breipatronen. Mijn favoriet is het vest van een harige wolkwaliteit. Maakt je look net even anders.

Kiro by Kim wordt verkocht via Carlala Fashion, kijk voor verkooppunten op de website.

6 comments on “Handgemaakte vesten

 1. ely roozen

  Goedendag!
  Maakt U ook (ouderwets/mohair) heel dikke fluffy truien?
  En zijn die ( kant en klaar) in een shop te bekijken? En,zo ja,waar?
  Liefst in de buurt Rotterdam/Den Haag.
  Groetjes
  Els

 2. Anniek de Hoop

  Hallo Els, voor alle vragen over het merk en hun verkooppunten verwijs ik je naar de website van Carlala Fashion. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *