Google-dongel

Sinds maart is een nieuw hebbeding op de Nederlandse markt: de Google Chromecast, een hdmi-stick zo groot als een usb-stick die je in je tv plugt en met wifi verbindt (je zou het kunnen zien als een dongel van Google). Hierna kun je heel eenvoudig foto’s, YouTube-filmpjes, Netflix, Uitzending Gemist, enz. afspelen, ook via je smartphone of tablet.

Chromecast werkt het handigst in combinatie met apps. In de apps van o.a. YouTube en Netflix zit een knop waarmee je opdracht kan geven de content via Chromecast af te spelen. Chromecast haalt vervolgens zelf de stream van het internet, je telefoon hoeft de video dus niet te laden.

Voorwaarde voor fijn gebruik van de Chromecast is wel een stabiele internetverbinding. Als die verbinding namelijk hapert, dan hapert het beeld ook. Het apparaatje is onder meer te koop voor 35,- euro via Google Play, Coolblue en bol.com.

Google Chromecast - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Google Chromecast - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Augmented Reality meets Rembrandt
Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Google-dongel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *