Designkwartier Den Haag

Van 16 t/m 18 mei vindt het gratis festival Designkwartier Den Haag voor de eerste keer plaats: een spannende route vol design pop-up stores, specials in bestaande winkels, slow design menu’s, workshops en tentoonstellingen in het centrale Zeeheldenkwartier. Met ruim 35 locaties en meer dan 40 ontwerpers wil dit nieuwe festival zich op de kaart gaan vestigen. Designkwartier wil met name de focus leggen op de zorg en aandacht waarmee producten worden ontworpen en gemaakt en brengt daarnaast een selectie van nieuw design voor een breed publiek.

Het festival bezoeken
Lijkt het je wat om een dagje design te doen? Begin dan in de rust van Panorama Mesdag, waar voor één keer een schilderij van Mesdag zal wijken voor nieuw design van Maarten Kolk & Guus Kusters. Loop vervolgens buiten naar de enorme container met de contemporary ceramics van Cor-Unum en bezoek het tijdelijke atelier van het Haagse collectief De Besturing. Dan op naar de speelgoedwinkel met de ingenieuze auto’s van Floris Hovers. Vervolg de designtocht via de theedoekenwinkel naar de Week Only Treasure Hunt (WOTH), exclusief in het woonhuis van Eigen Huis & Interieur hoofdredactrice Mary Hessing. Bekijk je nieuwste aanwinsten bij een goeie kop koffie aan de knalblauwe tafel van Vrijling & Geluk in Crunch en loop binnen bij Edwin Pelser met primeurs uit de Designweek in Milaan. Neem de tijd voor een slow lunch bij PIM en duik met nieuwe energie in de werking van het creatieve proces in De Reactor.

Maar vanzelfsprekend is je route-keuze helemaal vrij, dus bekijk vooral ook één van de vele andere locaties van Designkwartier.

Lees ook:  Pop-up store Here Today, Gone Tomorrow, in Gorinchem!

Designkwartier Den Haag - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Design Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Designkwartier Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *