Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dauwtrappen bij Grolsch

In West-Nederland hebben sommigen er wel eens van gehoord, maar in het Oosten van het land is het een traditie: dauwtrappen. Op Hemelvaartsdag donderdag 29 mei staat Oost-Nederland extra vroeg op voor een fietstocht door de omgeving. Speciaal voor deze gelegenheid opent Grolsch de deuren van haar brouwerij en biedt dauwtrappers een rondleiding door de brouwerij met afsluitend een verfrissende bierproeverij.

Nu kun je de brouwerij wel vaker bezoeken, maar voor het eerst kan dit ook op Hemelvaartsdag. De brouwer wil het dauwtrappen extra kracht bijzetten met zijn drankje Radler, een mix van bier en vruchtensap, wat oorspronkelijk bedacht is door een Beierse kroegbaas. Hij wilde zijn fietsende gasten een verfrissend biertje voorschotelen en kwam op (fahr)radler.

Tijdens deze open dag krijgen bezoekers de kans om alles over 400 jaar Grolsch te ontdekken: van de rijke historie tot de karakteristieke pilssmaak, van de unieke beugelfles tot het brouwen, bottelen en distribueren van het bier. De deuren gaan om 10:00 uur van het slot voor de eerste rondleidingen, gevolgd door rondleidingen om 12:00 uur en 14:00 uur. Jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn onder begeleiding van een volwassene welkom voor de tour.

Foto credits: jansenfixedgear.nl, mooie fietsen ook.

 

 

1 comment on “Dauwtrappen bij Grolsch

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *