SpurtBOM wielerbootcamps 2014 (3)

Bootcamp op de fiets

Wat doe je als je het heerlijk vindt om te wielrennen, maar geen ambitie hebt om amateur of prof te worden? Als je graag meer wilt leren, maar een wielervereniging eigenlijk een stapje te ver voor je is? Je fitter wilt worden, maar geen tijd hebt om uren lang te training? Juist, dan richt je je eigen wielerbootcamp op!

Dat is wat vier enthousiaste hobby-wielrenners uit Den Haag vorige maand hebben gedaan. Zij startten SpurtBOM. In samenwerking met wielerprofessionals en een bewegingswetenschapper is een bootcamp op de fiets ontwikkeld waarmee je in 60 minuten, onder begeleiding van een professionele trainer, een total body workout krijgt, bestaande uit wielrennen en core stability training.

Wielrennen heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Uit cijfers blijkt dat 12% van de Nederlanders tegenwoordig op een racefiets zit. Maar lang niet iedereen, zeker niet de startende wielrenner, heeft de ambitie om prof te worden of wil lid worden van een vereniging. In dat gat springt SpurtBOM

Bij SpurtBOM draait het naast sport ook om plezier en veiligheid op de weg. Fietsen in groepen brengt risico’s met zich mee. Door de groep klein te houden en op tijden te fietsen dat het nog rustig is, willen ze de kans op ongelukken verkleinen.

De wielerbootcamps zijn gestart in Amsterdam, Den Haag, Gouda en Utrecht. Meedoen kost 12,50 euro, en een proefles wordt voor de helft van de prijs aangeboden. Liefhebbers kunnen rittenkaarten aanschaffen.

Lees ook:  Skechers, dé supercomfortabele sportschoen

2 comments on “Bootcamp op de fiets

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *