Bar Brouw

Naast de gigantische superfood-hype die momenteel heerst, is nog een trend te bespeuren, helemaal tegenovergesteld aan die van de superfoods: namelijk de waardering van een goed stuk ‘smoked meat’ in combinatie met een lekker biertje of whisky.

Hét voorbeeld hiervan is dat afgelopen maand restaurant Bar Brouw in Amsterdam-Oost haar tweede vestiging  opende. En dat terwijl de eerste Bar Brouw in Amsterdam-West pas een aantal maanden open is. In beide vestigingen kan je genieten van Brouw’s huiselijke sfeer, biologisch en mals gerookte vlees, whisky’s en craft beer.

Bar Brouw vloeit voort uit de geest van 2 creatieven (Tim van Dijk en Sjoerd Brinkman) op reis in Amerika. Aldaar raakten Tim  (ondernemer) en Sjoerd (kok en bierkenner) bekend met het traditionele Amerikaanse manier van barbecueën. Eenmaal terug in Nederland besloten ze deze specifieke bereidingswijze, van het roken van vlees, in onze hoofdstad te introduceren.* Het resultaat was Bar Brouw, dat in oktober 2013 zijn eerste vestiging op de Ten Katestraat 16 in Amsterdam West opende en nu dus ook in West aan het Beukenplein.

We merken dat Amsterdam fan is geworden van smoked meat en we zien dat terug in de grote drukte in het restaurant in West. Door de vraag vanuit onze klanten naar een vestiging in Oost , leek dit ons het perfecte moment om een volgende stap te maken”, aldus  Tim.

Ben je benieuwd naar hoe een malse pulled pork, briskets en sappige pork ribs smaken? Ga dan deze zomer zeker eens proeven bij Bar Brouw!

* Het biologische vlees wordt minimaal 12 uur gegaard in de speciale rookovens van het restaurant.

bar brouw amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
 
bar brouw amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
 
bar brouw amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
 
bar brouw amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Herfstvakantie / weekend tips
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Bar Brouw

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *