Wereldse sneakers

Mode met een goed verhaal, het blijft een… goed verhaal. En fairtrade mode is ook allang niet saai, moeilijk verkrijgbaar of prijzig meer. MIPACHA (Quecha voor ‘mijn wereld’) is een fairtrade modemerk wat dat nog maar eens bewijst. De hebberigmakende sneakers van stelen je hart, verder lezen dus geheel op eigen risico ;).

De looks MIPACHA maakt vrolijke sneakers met een etnische print. Voor de schoenen wordt origineel Peruaans textiel gebruikt. Met als resultaat unieke prints die een instant vakantie/festivalgevoel geven. De schoenen zijn er in stoere kleuren als donkergroen, grijs en zwart, tot knalkleuren als roze en limoengroen. Er is een laag (‘Bajo’) en een hoog (‘Alto’) model. Plus, het zijn sneakers; je bent dus helemaal bij met de ongoing sneakertrend.

Wat maakt het leuk
Tot zo ver de looks. Wat MIPACHA sneakers echt bijzonder maakt, is dat ze 100% fairtrade en met de hand worden gemaakt, in Peru. Lang verhaal kort: twee Nederlandse afstudeerders startten het merk na een reis door Peru. Het merk draait dan ook om het creëren van kansen voor de Peruaanse bevolking. Naast werkgelegenheid zijn er opleidingsmogelijkheden en werken de arbeiders volgens westerse omstandigheden. Daarnaast wordt 10% van de winst gebruikt om nieuwe projecten voor de lokale bevolking in Cuzco te ontwikkelen en te steunen.

De volledige collectie van MIPACHA sneakers is online verkrijgbaar en je krijgt een handgeweven armband cadeau.

Lees ook:  GX by Gwen Stefani: no doubt een fijne collectie

6 comments on “Wereldse sneakers

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *