Fiets trends

Fietsen, en in het bijzonder vintage fietsen, zijn hot. En ik kan het weten. Vorige zomer startte ik Lievens Bikes, een bedrijfje waar ik klassieke vintage fietsen, singlespeeds en fixed-gear’s op knap. Business is well. Mijn telefoon staat roodgloeiend, de Facebook pagina geniet veel volgers en de fietsen zijn geliefd. Regelmatig zie ik een kennis, vriend of collega op een Lievens Bike door Utrecht scheuren. Graag onderhoud ik ontwikkelingen in de fiets wereld. Er gebeurde veel in wielerland deze maand. Hier een overzichtje van de 3 opvallendste ontwikkelingen.

1. RIH heropent haar deuren.
Het legendarische racefietsenmerk RIH (Rijwiel Industrie Holland) opende op veertien maart haar deuren in de oude tabaksfabriek in Amsterdam. RIH werd in 1921 opgericht door de gebroeders Joop en Willem Bustraan in de Amsterdamse Jordaan. RIH werd al snel een wereldberoemd merk omdat een groot aantal wielrenners successen behaalden op een RIH fiets, maarliefst drieënzestig wereld- en Olympische titels. Helaas moest RIH 2012 haar deuren sluiten omdat meesterbouwer Wim van der Kaaij geen opvolger kon vinden. Twee ambitieuze jonge framebouwers, Lorenzo Milelli en Diederik Martens hielpen Van de Kaaij uit de brand en samen zorgen ze ervoor dat dit prachtige oer-Hollandse merk kan blijven bestaan.

RIH Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2. I’m a fool for cool gadgets: The Bike Banana Holder
Van een vriend kreeg ik deze link doorgestuurd. Ik heb er hard om moeten lachen maar het heeft wellicht meer betekenis dan ik aanvankelijk dacht. Als fanatiek wielrenner weet ik dat de benen na een aanzienlijk aantal kilometer energie nodig hebben. Niets is dan lekkerder om een banaan te eten om de reserves aan te sterken. Bovendien laten dit soort gatgets een wereld zien waar creatieven innovatieve producten maken die niet alleen functioneel zijn maar er ook nog een retecool uit zien! I want one!

Lees ook:  Twee ons kaas en een leaseauto alsjeblieft

bike-banana-holder - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3. Revolights Tron-like fietsverlichting.
Ik hou van fietsen, maar doe dit wel graag veilig. Zo ook wanneer ik na mijn werk in het donker naar huis moet rijden. En waarom zou je dit niet in stijl doen? Bijvoorbeeld met deze in-wheel verlichting van Revolights. De Revolights Bike Lighting System bestaan uit twee LED ringen, rood achter en wit voor, die je aan je de velg van je fiets kan monteren. De energie voor de verlichting kom van een lithium batterij die op de naaf wordt bevestigd en via USB kan worden opgeladen. Het resultaat is een 360 graden zichtbaarheid dat eigenlijk nog het meeste weg heeft van de motorfietsen in de science fiction film Tron. En dat voor slechts 229,-Dollar.

RevoLights - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

 

 

 

4 comments on “Fiets trends

  1. Pingback: Fietsen als lifestyle | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *