Social food

HungryPeople is een nieuwe netwerksite, of zoals ze het zelf noemen een ‘social food network’. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun beste recepten te delen met de wereld en tegelijkertijd geïnspireerd te raken door de recepten van anderen. Op HungryPeople is plek voor iedereen die iets met eten heeft, van thuiskok tot restaurant, culinaire blogger of meesterchef. Bijzonder aan het platform is bovendien dat voor ieder recept een kleine donatie wordt gedaan aan een goed food doel.

HungryPeople is opgericht door de 22-jarige Nederlander Koen Zwaan. In eerste instantie is het platform alleen in ons land actief, maar er zijn internationale ambities. Op de site kan iedereen dagelijks terecht voor de lekkerste recepten van je vrienden of je favoriete smaakmakers, die je vervolgens op kan slaan in een collectie. Smaakmakers zijn fanatieke bloggers en food-bedrijven, zoals Bilder & De Clercq, Brandstof, Fruitful Office, HelloFresh, Six & Sons, SLA, The Lion Kitchen, Uit Pauline’s Keuken, VanChefs en Vinnies Deli. Omdat niet iedereen op deze wereld uitgebreide keuze uit eten heeft, doneert HungryPeople voor ieder recept dat door een lid van de community wordt geüpload een klein bedrag aan goede doelen zoals Oxfam Novib en The Hunger Project.

Lees ook:  Cheers to a good start of the day

11 comments on “Social food

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *