Koffiebranderij bij je thuis

De meest eerlijke koffie krijg je als de hele tussenhandel overslaat. Maar je eigen koffiebranderij beginnen voor je dagelijkse bakkie is ook weer niet heel duurzaam. Bonaverde lijkt de gulden middenweg te hebben gevonden: een volautomatisch koffiezetapparaat, die ook de bonen brandt!

Van groene boon tot verse koffie met een druk op de knop. De voordelen zijn talrijk. Je hebt de meest verse koffie, de bonen worden niet blootgesteld aan negatieve invloeden tijdens opslag, minder afval doordat de Bonaverde-bonen in jute zakken worden geleverd, in plaats van papieren of aluminium verpakkingen, en direct zakendoen met de teler scheelt tot wel 17 stappen en zorgt dus voor betere vergoedingen. Sterker nog, je kunt op de website persoonlijke kennismaken met de telers binnen het project. De geld voor de ontwikkeling is inmiddels opgehaald via Kickstarter, dus ze zijn begonnen met de productie.

Na twee jaar onderzoek hebben de ontwikkelaars de juiste brandtijd en -temperatuur gevonden. Een keramische maler zorgt voor een consequente maling van de bonen. In minder dan 90 seconden wordt een perfecte maling gerealiseerd. Doordat per keer maar een kleine hoeveelheid bonen gebrand wordt, valt de tijd mee. Met zo’n 3 tot 4 minuten is je meeste versie koffie ooit klaar. Het wachten meer dan waard.

Lees ook:  Tafelen in het RIJKS

3 comments on “Koffiebranderij bij je thuis

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *