Muziek luisteren op niveau

Koptelefoons zijn hot op het moment. Oordopjes zijn haast vintage te noemen. Niet alleen moet het geluid van een koptelefoon, vanzelfsprekend, perfect zijn, ook de looks van de headphone spelen mee bij de aankoop. Het is niet vreemd tegenwoordig om op straat mensen, jong én oud, met een waar designstuk op hun hoofd rond te zien lopen.

BeoPlay H6
Benieuwd waren wij dan ook naar de nieuwste headphone van Bang & Olufsen; de BeoPlay H6. De informatie die B&O zelf geeft over de koptelefoon belooft in ieder geval veel goeds: “De BeoPlay H6 biedt een persoonlijke luisterbeleving met een natuurgetrouwe en heldere geluidsperformance.” Wij van Daily Cappuccino mochten de headphone een tijdje testen. Zou het een goede cadeau-tip zijn voor de feestdagen? Of beter toch van niet? Want goedkoop is hij bepaald niet (€399,-)…

Strakke vormgeving
B&O staat bekend om haar gebruik van strakke vormgeving en luxe materialen. En ook bij de BeoPlay H6 is dat het geval. De combinatie van leer met geborsteld aluminium maakt de koptelefoon duurzaam en geeft het geheel een erg luxe uitstraling. Naarmate je de headphone veel gebruikt krijgt hij, door de keuze van het materiaal, een steeds uniekere en persoonlijkere uitstraling.

Slim design
Wat handig is, is dat de koptelefoon plat kan worden opgevouwen. Op die manier kan je hem erg eenvoudig opbergen of dragen rond de nek (geen uitstekende oorschelpen namelijk). Doordat de BeoPlay twee mini-stekkers heeft kan je de kabel zowel aan de linker- als de rechterkant van de koptelefoon aansluiten. Het geeft je zo ook de mogelijkheid om samen met iemand muziek te luisteren. Een handig (en romantisch) extraatje…

Lees ook:  Je eigen design hotel-radio

Kraakhelder
Dan het geluid: het moet gezegd, de BeoPlay H6 geeft een erg mooi kraakhelder geluid. Zelfs op detailniveau zijn de klanken van een perfect niveau. De performance wat betreft geluid, maakt dat je de headphone ook prima op de fiets kan gebruiken, aangesloten op je smartphone.

Eigenlijk is (en blijft) het enige minpunt de prijs. Want tja… €399,- is een flinke investering. Maar ben je of ken je een echte muziek- en design-freak? Dan is de BeoPLay H6 zeker cadeau-waardig!

0 comments on “Muziek luisteren op niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *