groovy bril

Brillen van gewoon kunststof of metaal zie je overal. Op Daily Cappuccino kwamen ook al monturen van hout en steen voorbij. Maar er kan veel meer. Zo is de initiatiefnemer van het Hongaarse Tipton Eyworks geïnspireerd door de oude platencollectie van zijn vader die in de garage lag te verstoffen. Dit gegeven was de voedingsbodem voor het briljante idee om het vinyl te recyclen (video) en er brillen van te maken. Inmiddels kun je deze vinylbrillen kopen onder de merknaam Vinylize. De ontwerpers gebruiken een zelfontwikkelde techniek om het kwetsbare materiaal robuust genoeg te maken voor dagelijks gebruik. De stoere ontwerpen zijn door het gegroefde, diepzwarte vinyl zeer opvallend. Je kunt er domweg niet omheen kijken. Elk montuur is handgemaakt en de 24 modellen zijn in beperkte oplages beschikbaar. Vinylize beperkt hergebruik van langspeelplaten niet tot brillen en heeft inmiddels ook andere producten in het assortiment. Stuk voor stuk uniek omdat ze altijd een geheel eigen groove hebben.

Lees ook:  Beste lifestyle start-ups

3 comments on “groovy bril

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *