Eetbaar cadeaupapier

Rond deze dagen worden er kilometers aan inpakpapier gebruikt en weggegooid. Zonde, zeggen de makers van Eden’s Paper. Zij ontwikkelen cadeaupapier met zaden dat je zo in de tuin kunt planten. Nu plezier met je cadeau, straks een lekker tomaatje, pittige peper of verse broccoli.

Eden’s Paper is een Kickstarter-project. Ze zijn er qua budget nog (lang) niet, maar het idee is toch wel de moeite waard. Volledig plantaardig papier, waarvan zelfs de inkt niet schadelijk is. Er is geen lijm gebruikt, de zaden zijn er in gestanst. Na het uitpakken, leg je het papier dus in de grond in je tuin, beetje water erbij, et voilá! Eigenlijk geef je dus twee cadeaus: het ingepakte en de maaltijd een paar maanden later. Momenteel is er wortel, broccoli, chili-pepers, tomaat en ui beschikbaar, maar ze plannen uitbreiding met andere groenten, kruiden en bloemen.

Lees ook:  Selfmade cocktails voor zomerse mannenavonden

1 comment on “Eetbaar cadeaupapier

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *