Hurra! 35 jaar IKEA!

Bij het noemen van de namen Billy, Klippan, Ölga en Ivar weten de meeste van ons gelijk dat we daar geen personen, maar meubelstukken mee bedoelen. We kennen ze immers bijna allemaal, de iconen van het Zweedse meubelwarenhuis IKEA. Naast dat de meubels stuk mooi qua design zijn, zijn ze met name praktisch en betaalbaar. En inmiddels is de IKEA alweer 35 jaar lang te bezoeken in Nederland!

IKEA 35 jaar thuis in Nederland
Om dat te vieren kan je deze week (nog t/m 17 november) naar de tentoonstelling ‘IKEA 35 jaar thuis in Nederland’. De expo is te bezoeken in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord, waar je via negen inspirerende ruimtes van het verleden naar de toekomst wandelt.

Heden en verleden
Bekijk de BILLY als baby en alle looks van LACK. Laat je op de tentoonstelling inspireren door mooie voorbeelden van Zweeds design voor iedereen, bijzonder materiaalgebruik, trendsettende kleuren en motieven. Met foto’s, beelden, licht en geluid worden verleden en heden van IKEA tot leven gebracht en wordt ook een blik in de toekomst geworpen.

Zweedse balletjes
Naast dat er genoeg te zien is op de expo is er ook genoeg te doen: ga bijvoorbeeld op zoek naar de verschillen in de oudste en nieuwste IKEA catalogus. Bezoek de bioscoop, neurie mee met de laatste IKEA commercials en laat je meevoeren in de tijd aan de hand van beroemde producten van IKEA. Na afloop prik je natuurlijk nog even wat lekker Zweedse balletjes weg in het IKEA restaurant.

Praktische info
De tentoonstelling in de Kromhouthal aan het Gedempt Hamerkanaal 96 in Amsterdam is iedere dag open van 10.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van 17 november, dan sluit de tentoonstelling om 18.00 uur. Toegang is gratis.

Lees ook:  Hot Tub Movie Club

Categories Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Hurra! 35 jaar IKEA!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *