Tasted: Pompoen met Speck

Een bezorgmaaltijd blijft meestal beperkt tot een pizza of broodje shoarma. Voedzaam voor even, zeker wel, maar echt een culinaire verrassing? Mwoah. In onze rubriek ‘Tasted’ zoeken we bijzondere restaurantjes die thuis bezorgen. En jullie mogen meezoeken! In samenwerking met JustEat mogen we namelijk maandelijks tegoedbonnen weggeven, zodat jullie onze tips kunnen opvolgen of een eigen keuze kunnen uitproberen. Share en Like deze post op Facebook, en wie weet eet jij deze week nog op onze kosten.

Het is weer herfst. De bomen hebben vrijwel al hun bladeren verloren, de eerste herfststorm is alweer over ons land getrokken en onze regenjassen hangen weer standaard aan de kapstok. Dit barre weer is dan ook een mooie reden om online een avondmaal te bestellen in plaats van zelf de deur uit te gaan. En wat past er beter bij dit weer dan oud-Hollandse winterkost? Wij gingen op zoek naar een restaurant dat ons dit kon bieden en vonden Pompoen met Speck.

De menukaart van Pompoen met Speck bevat gezonde en smaakvolle seizoensgebonden gerechten.  Het aantal gerechten op de kaart is enigszins beperkt, maar dat hebben wij niet als een probleem ervaren. Of je nu een carnivoor of een vegetarier bent het aanbod is breed genoeg om te kunnen voldoen aan de voorkeuren van diverse personen.

Onze bestelling zag er als volgt uit; eenmaal stamppot met spinazie, shiitake en ei, eenmaal stamppot Romanesco bloemkool, een runderstoofpotje met bospaddenstoelen, rode ui en bokbier, eenmaal gevuld gehakt met bospaddenstoelen en ui en een frozen Dutch ijs met lavendel honing smaak. Totale kosten voor dit maal bedroegen €28,65.

Lees ook:  Strijd om perfecte hamburger: sterrenchef vs. rock & roll chef

De bezorger deed er één uur en tien minuten over om de bestelling bij ons af te leveren. Dit lag iets hoger dan de geschatte ‘zo snel mogelijk’ tijd van 45 minuten. Maar we waren gewaarschuwd. Bij het invoeren van onze bestelling verscheen namelijk de melding dat de herfststorm wellicht voor langere levertijden kon zorgen.

Onze bestelling werd keurig door een jongeman op een brommer afgeleverd. Pompoen met Speck heeft presentatie duidelijk hoog in het vaandel staan. In de papieren tas vonden wij namelijk geen standaard bakjes van piepschuim, maar mooie zwarte bakjes afgesloten met een doorzichtige deksel inclusief productomschrijving.

De kwaliteit van de gerechten was uitstekend. Alles was goed warm bijaankomst. De smaak van de stamppotten was een verrassing door het gebruik van aparte ingrediënten zoals bloemkool, rucola, feta en halfgedroogde tomaten. Het stoofpotje was rijk gevuld met vlees en champignons. Het gehaktbrood was goed gekruid, hoewel de eerste oogopslag deed vermoeden dat de smaak weinig verrassend zou zijn. En het ijs? Dat was nog zo goed bevroren bij aankomst dat de lepel er rechtop in bleef staan.

Al met al is Pompoen met Speck een echte aanrader. Iedereen die van de traditionele Hollandse keuken houdt is hier aan het juiste adres. De smaken zijn verrassend en de kwaliteit van het eten is goed. Houdt er alleen rekening mee dat de grootte van de porties wellicht aan de kleine kant kunnen zijn voor de Hollander met een grote trek.

Pompoen met Speck - Gerechten in de verpakking Dutch Frozen - Lavendel honing ijs

3 comments on “Tasted: Pompoen met Speck

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *