Je leven in foto’s

Dankzij het ontstaan van digitale fotografie en, later, mobiele telefoons die goede foto’s kunnen maken, leggen we steeds vaker, steeds meer vast van ons leven. Maar je hele leven in foto’s, dat gaat toch een stap te ver. Tot nu. Narrative is een kleine camera en app die ervoor zorgt dat vrijwel elk moment van je leven wordt vastgelegd. Elke minuut zelfs, als je wilt. Het resultaat is een gigantische database met je leven in foto’s. Doorzoekbaar dankzij tags en geografische data.

Narrative clip is een klein cameraatje dat je bijvoorbeeld op je revers kunt klikken. Een nauwelijks opvallend derde oog, dat niet alleen waarneemt, maar ook opslaat. De bedenker kwam op het idee, omdat hij foto’s mist van herinneringen die hij wel heeft. Middels wifi en een app op je smartphone stuurt de camera alle bestanden naar een centrale database. De clip is er in drie kleuren, wit, grijs en oranje. Het eerste jaar krijg je de opslag gratis, maar ze moeten ergens aan verdienen, dus vanaf jaar twee betaal 9 dollar per maand. De camera zelf is 279 dollar.

Lees ook:  MADE.COM design

4 comments on “Je leven in foto’s

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *