Retro pindakaas

Pindakaas bestaat 65 jaar. Dat wil zeggen, de uitvoering van Calve bestaat 65 jaar, maar dat is toch wel dé pindakaas voor velen. Er gaan zo’n 400.000 potten per week doorheen in Nederland, dus dan heb je het recht wel iets te claimen. De reclamespotjes zijn bekend, gelauwerd en gepersifleerd. Hun slogan ‘Wie is er niet groot mee geworden’ is dan ook een terechte, hoewel ondergetekende nu net een van de mensen is die er inderdaad niet mee groot geworden is, maar dat terzijde. Hoe dan ook, ter ere van hun verjaardag is de retro pindakaaspot weer terug in de winkel. En die is fraai!

Niet iedereen zal hem kunnen kopen echter. Er is namelijk een soort willy wonka-actie opgezet, waarbij de potten door het land zijn verspreid. Slechts enkele gelukkigen kunnen de pot bemachtigen (en daarmee nog een dag in de fabriek winnen). Eigenlijk jammer, want zo’n fraaie pot zou toch zelfs mij haast overhalen aan de pindakaas te gaan.

 

Lees ook:  Track & Trace Paraplu

4 comments on “Retro pindakaas

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *