kartonnen meubels

Sommige designers vallen voor hun inspiratie volledig terug op de natuur. Natuurlijke materialen, organische lijnen of aardse tinten vormen de fundamenten van hun werk. De Italiaanse architect Giancarlo Zema is zo’n ontwerper die de natuur als vertrekpunt neemt. Recent ontwierp hij duurzame meubels voor het 100% groene meubelmerk Origami Furniture. Zema zag een grote gelijkenis tussen de steenlagen van de Grand Canyon en de opbouw van standaard bruin karton. Hoewel de stoel, koffietafel en lamp die hij ontwierp zeer vloeiende organische vormen hebben, zorgen de open lagen karton voor een scherpe rand. Misschien is dat ook wel de belangrijkste gelijkenis met de Amerikaanse bergketen: een prachtig, maar niet ongevaarlijk landschap. En dat alles van een doodgew0ne kartonnen doos…

Lees ook:  Jaren '50 design

4 comments on “kartonnen meubels

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *