Milledoni

De website Milledoni (wat duizend cadeautjes in het Italiaans betekent) is geen standaard cadeau-website. Het is namelijk niet een webshop waar je cadeaus dírect kan kopen; bij Milledoni gaat het in principe niet om het cadeau zelf, maar juist om de manier van het geven van een cadeau. Oftewel de kunst van het schenken. Federica Foroni Lo Faro, bedenkster en oprichtser van Milledoni, vertelt hierover:

Wanneer in Nederland een cadeau wordt gekocht, gebeurt dat vaak snel even tussendoor. In Italie, waar ik vandaan kom, maar ook in andere landen is die cultuur van iets geven veel sterker aanwezig. De manier waarop je een cadeau uitkiest en geeft krijgt daardoor veel meer het persoonlijke en waardevolle karakter dat een cadeau verdient.”

Cadeau-community
Met Milledoni willen we een community creeeren voor enerzijds mensen die tijd willen investeren bij het vinden van het juiste cadeau en anderzijds de aanbieders van de cadeautjes. Op de site kan je in de overzichtelijke, uitgebreide zoekfunctie je zoektermen op zowel concrete (budget, leeftijd, gelegenheid) als abstracte (‘wil geen truttig cadeau’, ‘houdt van avontuur’) termen afstemmen. De waarde van een cadeau wordt immers niet bepaald door hoeveel je ervoor betaald hebt maar hoeveel tijd je hebt geïnvesteerd om na te denken over het cadeau. Wat je uiteindelijk besluit te kopen als cadeau zegt in grote mate wat je allemaal van iemand afweet. Het assortiment aan cadeaus dat je via Milledoni kan vinden is daardoor veel interessanter omdat er ook cadeaus tussen kunnen zitten die gratis zijn of geen producten zijn, maar belevenissen.

Lees ook:  StoryTiles

Cadeauspotters
De gepaste cadeaus die je vervolgens na het invullen van de zoektermen te zien krijgt zijn gevonden door zogenaamde cadeauspotters. Een cadeauspotter is iemand die het zoeken, vinden en geven van cadeaus haast als een hobby ziet. Elke spotter heeft natuurlijk ook weer zijn eigen expertise-veld. Ben jij bijvoorbeeld een kei in het vinden van de leukste cadeaus voor je neefje of nichtje? Dan kan jij als cadeauspotter als expert optreden binnen dat thema op Milledoni. Want iedereen kan en mag zich aanmelden als cadeauspotter!

Naderende feestdagen
Met inmiddels de R alweer in de maand, komt de december feestmaand ook weer steeds dichterbij. Hou Milledoni daarom vooral in de gaten én in het achterhoofd, want wil je met de feestdagen goed origineel uitpakken dan ben je bij Milledoni, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, aan het juiste adres!

 

Categories Design Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

6 comments on “Milledoni

  1. Pingback: Viva la mamma! - Milledoni - Moederdag cadeaus | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *