Koffiespots in Stockholm

Zweden staat in de top 3 van landen waar per hoofd van de bevolking de meeste koffie gedronken wordt. Dat is ook terug te zien in Stockholm. Naast de vele leuke designwinkeltjes, zijn er talloze koffiespots in Stockholm te vinden. Mocht je binnenkort een trip maken naar deze mooie designstad, ga dan in ieder geval ook even langs de keten Espresso House, het populaire wijkcafé Saturnus en de Zweedse Barista Cup winnende koffiebar Drop Coffee.

Expresso House
Espresso House is een grote keten in Noorwegen en Zweden. In die zin is het Scandinavische Starbucks. Echter, wel een hele sfeervolle. Veel aandacht voor het interieur, waarmee een warme sfeer gecreëerd is. Een gewei als lamp, stoere houten meubels, poefjes van ‘dierenhuiden’ en comfi banken. Een ideale werk- en studeerplek. Maar ook een koffiespot om even lekker onderuit gezakt van een kop koffie te genieten. Je vindt Espresso House op verschillende plekken in de stad. Ik bezocht die op de Birger Jarlsgatan in stadsdeel Östermalm.

Adres: Birger Jarlsgatan 18, 114 34 Stockholm

Saturnus
Saturnus is een populair wijkcafé. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Rond lunchtijd maak je dan ook weinig kans op een goede plek. Het café ademt de jaren ’60 stijl met muzikale noten à la Beatles. Een vrolijk maar simpel interieur in combinatie met een luchtige sfeer maakt dit tot een geliefde plek. En ondanks dat koffie niet hun specialiteit is, kun je er zeker terecht voor een goede kop koffie. Leuk detail, de melk krijg je apart geserveerd in een mooi kannetje. Bovendien kun je hier een Zweedse specialiteit nuttigen: een reuze kanelbulle (kaneelbroodje). En geloof me: groot is hij!

Lees ook:  Lunch hotspot: Pluk Amsterdam

Adres: Eriksbergsgatan 6. Stockholm

Drop Coffee
De derde koffiespot die ik met jullie wil delen, is Drop Coffee. Last but absolutely not least! In deze koffiebar vind je duurzame, fairtrade koffie van de beste koffiebonen die door de barista’s zelf geroosterd worden. Een van de barista’s won dit jaar nog de Zweedse Barista Cup.  Specialiteit is de handmatige filterkoffie die per kop wordt gemaakt, ook wel slow coffee genoemd. Daarbij wordt heet water op versgemalen koffiebonen in een filter geschonken. Op die manier druppelt het water door de gemalen koffiebonen waardoor de smaken van de koffie goed opgenomen wordt. Het interieur van Drop Coffee is simpel en rustiek. Kortom, een fijne plek om te genieten van een excellente kop koffie!

Adres: Wollmar Yxkullsgatan 10, 118 50 Stockholm

 

 

0 comments on “Koffiespots in Stockholm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *