Platte fiets

Eerder schreef ik al over een kartonnen fiets, maar ondanks het materiaal is die fiets niet eens zo plat. Dat is heel anders bij de Sandwichbikes van de Nederlandse ontwerpers Basten Leijh en Pieter Janssen. Hoewel, plat: in gebruik is hij van vrij gebruikelijk formaat, maar als je hem bestelt, komt hij heel plat aan. Je moet hem namelijk zelf in elkaar zetten.

De platte fiets is voor een groot gedeelte van hout. Volgens de designers omdat dat zo mooi eruit ziet en goed aanvoelt. Maar de meeste aandacht is gegaan naar de assemblage. Het moest een fiets worden die degelijk is en home-made, in de zin dat iedereen hem in elkaar kan zetten, zonder dat het een gevaarlijk vervoersmiddel wordt. Niet alleen bespaar je zo op productie- en logistieke kosten, maar je zorgt er ook voor dat mensen thuis betrokken raken bij hun fiets vanaf de eerste minuut. Je leert over de anatomie van een fiets, kunt de onderdelen op waarde te schatten en het bouwen van je eigen ride is natuurlijk heel cool. En het schijnt al in een half uur te kunnen. Je kunt jezelf voor 799,- nu op de wachtlijst zetten.

Lees ook:  Claes Iversen bij WE

0 comments on “Platte fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *