Hippe waterfles

Dat water drinken goed voor je is, is geen nieuws. Dat vooral de jeugd dit advies opvolgt is hoopgevend. Maar al die mensen die flesjes water kopen en rondsjouwen, zorgt voor een flinke berg plastic. Petrick schreef al dat je uit deze plastic soep mooie meubeltjes kunt maken, maar we willen natuurlijk van die afvalberg af. Bovendien geldt dat ons Nederlands kraanwater kwalitatief beter is dan gebotteld water. En dat geldt voor steeds meer landen. Gelukkig is er de Dopper! Een herbruikbare, afwasbare waterfles, met een cool design en ontworpen door een Nederlander? Kan het nog mooier? Ja, hij is nog handig ook.

Dopper bestaat uit drie delen. De fles, een tussenstuk dat je als bekertje kunt gebruiken en het dopje (wat tevens als voet dient voor het bekertje). Dat principe is niet nieuw, want de good old thermofles heeft ook vaak zo’n dop alias beker. Wel ziet die er een stuk minder hip uit en is hij minder handzaam. Het idee achter Dopper is drieledig: Meer kraanwater drinken, minder wegwerpflesjes gebruiken, en ook nog de minder bedeelden elders helpen. Je kunt de Dopper makkelijk hervullen met kraanwater zodat je niet steeds een flesje hoeft te kopen. Sterker nog, er is een app (voor iOS, Android in de maak) waarmee je overal ter wereld tapplekken kunt vinden. Je kunt ook je eigen tapplek toevoegen. De Dopper kan ook makkelijk in de vaatwasser voor een schoonmaakbeurt. Bovendien is de fles zelf klimaatneutraal gemaakt en vrij van BPA. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gebruikt om waterputten te slaan en riolering aan te leggen in Nepal. Dat is nog eens lekker water drinken.

Lees ook:  Tattoo shop voor objecten

4 comments on “Hippe waterfles

  1. Pingback: KRNWTR voor fijn kraanwater | Lifestyle Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *